Reklama

Reklama

Epizody(8)

Zajímavosti (17)

Červený trpaslík - Pekelně ostrý výlet (1997) (epizoda) (S07E01)

  • V epizodě Mimo realitu našla posádka stroj času, po jehož vyzkoušení bylo zmíněno, že jim je k ničemu, protože nemají způsob, jak se dostat zpět na Zemi. V tomto díle se však pomocí tohoto stroje času přemístí bez jakéhokoli vysvětlení nejen do minulosti, ale také na Zemi. (Agita)

Červený trpaslík - Uroboros (1997) (epizoda) (S07E03)

  • V epizodě Lepší než život Lister (hraný Craigem Charlesem) řekne, že mu zemřel otec, když mu bylo 6 let a babička mu vysvětlila, že jeho otec je teď šťastný a že šel tam, co jeho zlatá rybka. Lister si tedy myslel, že je jeho otec v záchodě. Poté, co malého Listera našli s hlavou v záchodě, jak čte fotbalové výsledky, musel chodit k dětskému psychiatrovi. Ale v této epizodě zjistíme pravý původ Listera, a to, že pochází ze zmraženého embrya z těla Kochanské (Chloë Annett), které sám oplodnil, a poté se vrátil zpět do minulosti a sám sebe jako novorozeně položil pod kulečníkový stůl. Takže Lister je svým vlastním otcem a Kristina Kochanská je jeho matka. (Pulos)

Červený trpaslík - Stesk (1997) (epizoda) (S07E05)

  • Když Kocour (Danny John-Jules) nechápe, jak může Lister (Craig Charles) na Rimmera (Chris Barrie) vzpomínat v dobrém, odkáže se Lister na to, že Kocour si nemůže pamatovat staré dobré časy. Tím logicky odkazuje na časy před stází a zničením posádky, jelikož poté už s nimi Kocour všude byl. Vzpomíná, jak s Rimmerem vybírali urny zemřelým členům posádky a nechávali si jejich osobní předměty. Postava Rimmera má však v této vzpomínce na čele "H", takže už jde o hologram, což nedává smysl. Dalším důvodem je to, že při zkáze posádky byli všichni členové obráceni v prach na místě, kde se zrovna nacházeli. (Caliboss)

Červený trpaslík - Stesk (1997) (epizoda) (S07E05)

  • Rimmer (Chris Barrie) je během jedné z dalších vzpomínek situovaných na Červeného trpaslíka oblečený do uniformy modré barvy. Jako hologram na tvrdé světlo na Trpaslíkovi nikdy nebyl. (sury)

Reklama

Reklama