Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série)


Země zaslíbená (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Promised Land

Flákač Lister, hologram Rimmer, robot Kryton a kocour Kocour v novém speciálu zažívají něco skutečně speciálního. Narazí na tři duchovní kočičího náboženství, kteří naléhavě potřebují pomoc. Pronásleduje je nemilosrdný Rodon, nesmlouvavý vůdce koček, jenž přísahal zničit každého, kdo ho nezbožňuje. Lister se ze dne na den stává bohem. Rimmer získává nečekaný upgrade a najednou je z něho poslední akční hrdina. Kocour ke své veliké nelibosti nemůže slíznout smetanu. A Kryton je zase na nervy. Jak tohle nové bláznivě veselé dobrodružství party z Červeného trpaslíka asi dopadne? (Paramount Network)

(více)

Recenze (63)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Odvážný tvůrčí krok ve změně formátu (respektive využití přímé linky napříč 90 minutami s umělým smíchem), jemuž nedochází dech a s přehledem drží vysoko nastavenou laťku od prvního prolezení skrz kočičí dvířka až po Krytonovo prospání zřejmě nejdůležitější výpravy téhle posádky. Bylo to hrozně fajn a vlastně to jediné, co mi pořád v přicházejících epizodách chybí, je nějaké pořádné dořešení Kochanské. To mi Robe a Dougu netvrďte, že jste s ní už vážně skončili! ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokus o film se Červenému trpaslíkovi vskutku povedl! Určitě se zde najde několik povedených vtípků, byť je jasné, že tu nejsou ambice vyrovnat se prvním sériím. Hodně se hraje na nostalgii, která je plná odkazů na minulost, takže současný Červený trpaslík může nejvíce zaujmout skalní fanoušky. Zaujalo mě, že ve filmu dobře fungují i dramatické pasáže. Hlavně linka týkající se Rimmera a jeho existenciální krize. To se vážně povedlo. Dočkáme se i Hollyho. Jeho první přivítání bude poněkud podivné, ale na konci to již bude náš bezchybnatý počítačový kamarád. Velký klad představují i felis sapiens. Červenému trpaslíkovi tedy uděluji tradičně pět a půl pračky Whirpool. Značka vítězů. ()

Reklama

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech konečně návrat ke kořenům. Nejenom perfektní nostalgické fóry ve stylu prvních řad, návrat Hollyho nebo Eso Rimmer v2.0, ale i spousta novinek, které potěší nejednoho veterána. I přes delší formát je tohle stále o mnoho lepší, než poslední série. Pořád ty kluky z Trpaslíka žeru a říkám "ještě"! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

není to úplná topka v rámci trpaslíkovského universa,ale dost se to snaží být těm dnes už klasickým dílům hodně blízko.Navíc je to pořád lepší než poslední řada a to i přesto,že trpaslíkovi mnohem víc sluší ten seriálový formát.Když by měla vzniknout další série a byla by v téhle kvalitě,rozhodně bych se nezlobil.I když je fakt,že tenhle seriál miluju natolik,že jsem schopen mu toho odpustit víc než dost...80% ()

mab 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem obrovské zklamání. Celá zápletka a děj jsou hodně slabé, přitom úvodní myšlenka nebyla zlá, ale prostě se nevytěžila. Čekal jsem i držení se dějové linie z úvodních sérií ČT, ale kocourovci jeli úplně jinou linii, žádné čepičkování apod. Místo toho série hloupých zápletek a ještě hloupějších jejich řešení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama