Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Recenze (37)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvakrát som musela prehodnotiť svoj postoj k tejto sérii. Anglická komédia ako má byť - sarkastická, miestami až absurdná, každá postava má svoj príbeh, až pri treťom dieli som si uvedomila, že ten Tonyho nie je až taký stereotypný a že sa stále posúva niekde ďalej. Dojali ma scény s poštárom, v domove dôchodcov, v redakcii, na cintoríne. Večer som už zaspávala s nezabudnuteľným pocitom, že som našla sympaťáka roka - Rickyho Gervaisa. Potešil ma aj Nick Cave - "Into my arms" v treťom dieli. ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Náběh to mělo slušný. Gervais je ateista, takže žádné pánbíčkaření se naštěstí nekonalo, ačkoli k tomu námět mohl svádět. Co mi vadí, je, že Gervais namísto aby se spokojil s tím diváka rozesmát (což se mu v mém případě tu a tam přeci jen podařilo), má navíc potřebu mu ještě předat pár životních mouder. Do toho hlavní hrdina si nesmí ponechat svůj pokřivený charakter, ale musí se změnit, stát se dobrým lidumilem, který se naučí mít všechny rád, a jemuž nakonec všichni odpustí... Nebýt tohoto přemoudřelého, přeslazeného a uslzeného vyústění, mohla to být daleko větší bžunda. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaný oblouk se dostavil. Poslední díl je takový smířlivý a možná až moc. Přijde mi, že celý seriál Ricky Gervais využívá především k tomu, aby světu řekl své názory a svůj pohled na svět a do děje dává tato témata dost na sílu jako začínající spisovatel. Na druhou stranu, já s ním v podstatě ve všem souhlasím, takže jsem si to i dost užíval. 3. a 4. díl je vynikající. Seriál je klasická Gervaisovina, čili je to silně depresivní komedie a podobně jako Derek to může být docela nebezpečné sledovat, pokud zrovna nejste na pozitivní vlně. Dávám hvězdičku navíc, protože je mi to celkově sympatické a mám rád Rickyho a jeho pohled na svět, ale trochu se divím té všeobecné chvále. Jinak je to totiž jen lehký nadprůměr. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z Gervaisových osobitých projektů, kde Ricky sice fanouškům svého humoru servíruje stírací hlášky a sarkastické poznámky, ale jde mu (kromě předvádění solidního herectví) o vážné téma vypořádání se ztrátou manželky a souboje cynika s rituály společnosti. Je to pomalé a chmurné tím správným způsobem, co diváka ve špatném rozpoložení zasáhne, ale je těžké u toho zapomenout, že se díváte na člověka, co sází bomby na Zlatých glóbech a svých vystoupeních. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíli mi trvalo (tak 2-3 epizody), než jsem se dokázal naladit na vlnu téhle série, ale nakonec to klaplo. Postavy jsou sympatické a s Tonym nejde nesoucítit, pokud člověk zažil, co je to opravdová láska. Ricky tady chytře skloubil vážné téma se svým bohémským postojem k životu a výsledkem je zábavná a zároveň smutná záležitost, kterou si ale nejde neoblíbit. (Netflix 4k, orig.) ()

Zajímavosti (1)

  • Novinový titulek „Life of Brian“ odkazuje na stejnojmenný film Life of Brian (1979) skupiny Monty Python. (velkyvezir)

Reklama

Reklama