Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos udílení 28. výročních cen České hudební akademie z pražského Fora Karlín. Moderuje T. Měcháček... Hudební počiny loňského roku v podobě vydaných alb českých interpretů zmapuje 28. udílení cen České hudební akademie – Ceny Anděl 2018. Ceny vyhlašuje a hlasování organizuje Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI ) a organizuje LUFF Production. Prestižní sošku Anděla od Jaroslava Róny si odnesou jen ti nejúspěšnější interpreti, a to v rámci 14 kategorií – 8 základních: Album, Skladba, Skupina, Sólová interpretka, Sólový interpret, Objev, Videoklip a Síň slávy a 6 žánrových: Alternativa a elektronika, Folk, Jazz, Klasika, Rap, Rock. O vítězích rozhoduje Česká hudební akademie a speciální žánrové akademie ČHA – poroty sestavené z odborníků zabývajících se současnou českou hudbou. Slavnostní ceremoniál proběhne ve Foru Karlín v úterý 5. března 2019 v přímém přenosu České televize. Veškeré hlasování probíhá elektronicky a pod dohledem notáře. Orientační seznamy vznikají na základě nominací vydavatelů, samotných skupin a přihlášek učiněných veřejností. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Anděl energicky převzal štafetu po uhynulém Slavíkovi. 1) Vlastně ani nelze nic vytknout - večer měl spád, umělci se na pódiu zbytečně nevykecávali, 39letý Tomáš Měcháček důstojně měcháčkoval, dramaturgie byla pestrá. 2) Ovšem vítěznému levelu je kolem 40 let či víc. Kde jsou mladí? Anděl přece vznikl jako alternativa k důchodcovskému Slavíkovi, jestli si dobře pamatuji. Dnes připomíná odrostlé rodiče, kteří se již ztotožnili se svou rolí v (hudebním) establishmentu a nyní postupně přebírají i jeho vnější znaky. 3) Obrovské množství kategorií večer atomizuje a neumožňuje oku či uchu v klidu spočinout. Očividně se zde množství v kvalitu nemění. Asi i tohle byl důvod, proč jsem se nakonec u obrazovky nudil. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Výběr vystupujících interpretů byl snad za trest. Nominace alespoň pobavily tím, že něco tak děsivého může být vůbec nominováno... ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, ceny Festivalu politické písně konečně rozdány, pokrokoví angažovaní umělci oceněni a my si teď půjdeme pustit opravdickou hudbu a ne ten uhekaný popík, co se hrál a oceňoval na předávání. ()

EdnaBedna 

všechny recenze uživatele

Tak já myslím, že dobrý. Sice Tomáš Měcháček je trošku slabší moderátor (nenadchne - neurazí), ale po hudební stránce jsem spokojená. Jak s nominovanými, tak s hudbou naživo. A o to jde, hudebních pořadů nebo alespoň kvalitních hudebních vystoupení je v televizi zoufale málo, tak buďme rádi alespoň za Anděla. :-) A pak co nejdřív do klubu na nějaký živák. Jo a výtvarně je to taky celkem vydařený, mám na mysli upoutávky - představení nominovaných interpretů. ()

terez.coufal 

všechny recenze uživatele

Teda ty děkovné řeči by měli zakázat. Méně je někdy více a obyčejné "díky" je určitě lepší než tam minutu blábolit a snažit se být za každou cenu vtipný. Narážka na seriál Most! byla vtipná jen poprvé, pak už to byla nuda. Měcháčka normálně nemusím, ale byl fajn a pěkně to odsejpalo. Taky bych chtěla všem zúčastněným poděkovat, že si vesměs odpustili ty svoje politický kecy. ()

Reklama

Reklama