Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Divoká dobrodružství na vzdálených planetách i znepokojivá setkání nedaleko domova: cenou Emmy ověnčená antologie se vrací s dalšími příběhy, co vás nenechají v klidu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubylo ryze dramatičtějších a řekněme asi i "artovějších" či divácky náročnějších kousků, a místo nich se servírují akce, napětí, dojáky, a dokonce i čistě hororové záležitosti. Parádní výběr krátkých filmů, který dává vzpomenout na zlatou éru povídkových science-fiction z těch nejlepších knižních antologií osmdesátých a devadesátých let. Miluju. [Netflix] ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, či sú to tí istí tvorcovia ako v prvej sérii, nechce sa mi to skúmať, ale táto séria dopadla úplne na hovno. Všetko vrazili do animácie, ktorá je prd platná, keď je scenár nanič. Proste veľkolepá nula! Úplný opak prvej série. Radšej som sa pozerala ako jogurt vládne svetu vo verzii takmer primitívneho, ale pritom skvelého animáka, ako na skvostné vizuálne blbosti. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování úspěšné první série se z mého pohledu moc nepovedlo. Oproti jedničce jsou příběhy buď příliš filosoficky otevřené a nebo mi prostě chybělo delší rozpracování - tedy byly příliš zkratkovité nebo nedotažené. Shrnuto podtrženo, po stránce animace je to opět bomba, po příběhové stránce to dohromady dává slabší průměr. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je ešte ani polovica roku 2021 a pomyselnú cenu za najväčšie tohtoročné sklamanie si pripisuje Love, Death & Robots Season 2. Po fantastickej prvej sérii, ktorá síce mala niekoľko zádrhelov, čo je pri osemnástich epizódach takmer nevyhnuté, prišla druhá, ktorá je o vyše polovicu kratšia. Tento samotný fakt samozrejme nijako nevadí, avšak ona je aj o polovicu menej kvalitná. Zatiaľ čo prvá séria obsahovala rôznorodejšiu animáciu jednotlivých epizód, rôznorodejšie príbehy, nebála sa i o niečo viac experimentálnejších kúskov a dokonca priniesla aj pár intelektuálnejších sci-fi kraťasov. Druhá séria generuje čisto rutinný obsah, kde je väčšina príbehov buď zameraná na humor (Automated Customer Service, All Through the House) alebo sa sústredí na rutinnú akciu so síce fantastickou animáciou, ale absolútne ničím navyše (Life Hutch, Snow in the Desert). Iba jedna epizóda sa pokúša o čosi viac filozofické (The Drownder Giant), ale aj to v nie úplne najšťastnejšom podaní. Najzaujímavejším kúskom tak ostáva Pop Squad, ktorý ponúka ako vynikajúcu animáciu, tak potenciálne zaujimavý svet (kde sa nemôžu rodiť deti) a zároveň aj nejaké to napätie, avšak nie je tak vypointovaná ako napríklad vynikajúca epizóda Beyond the Aquila Rift z prvej série, ktorá mala začiatok, climax moment a koniec, zatiaľ čo Pop Squad pôsobí ako 15 minútový kúsok vystrihnutú z prostriedku akéhosi pomyselného filmu, z ktorého síce chcete vidieť viac, ale nikdy neuvidíte. V priemere tak Season 2 síce nie je o mnoho horšia než Season 1, oproti prvej sérií ponúka menej vyslovene zlých kúskov, zároveň však neponúka žiaden kúsok ktorý by vyslovene strhol a takmer všetky sa pohybujú okolo hranice ľahkého (pod/nad)priemeru a to je ten najväčší problém. Radšej si pozriem 4 zlé epizódy a následne 6 kvalitných, ako sériu s 8 priemernými. CELKOVO: 6/10 ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tak to byl neskutečnej kvalitativní sešup. To, co se přidalo za animátory, to se šetřilo na scénáristech. První díl už jsem ohodnotil sólo, hloupej, nevtipnej, ostatní těsnej podprůměr, kdy neuvěřitelnej lazy writing (ano, všude kolem nás jsou krvelačné zrůdy, já o tom moc dobře vím, a proto vás nechám venku vyhulovat - Vysoká tráva) střídá čistá nuda (Azyl, Utonulý obr) a nebo přinejlepším průměrná jednohubka (Duch Vánoc).  Opravdu dobré pak pro mě zůstávají pouze Zakázané ovoce, které přes slabý příběh, kouzlí silnou atmosférou, a Sníh na poušti, který mi udělal radost tím, že si na nic nehraje. A to je bohužel hodně málo. Budu si muset zopakovat první sérii, abych se přesvědčil, jestli jsem byl ovlivněn kouzlem nového a byl víc shovívavý. Nebo se přesvědčím, že je první série opravdu o tolik lepší a spravím si chuť. Dva porouchaní roboti. ()

Zajímavosti (3)

  • Předlohou pro tuto epizodu je povídka z mezigalaktického světa Řádu „Snow in the Desert“ (2002). Autorem knižních sérií a tvůrcem „Polity Universe“ je Neal Asher. (Draciste)
  • V epizodě zazní píseň „Got It Boomin“ od Oren Major & The Grand Mess. (Duoscop)
  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Reklama

Reklama