Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (107)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jedničkou se jedná v souvislosti s tímto pokračováním o hodně strmý kvalitativní sešup směrem dolů, a to naprosto ve všech ohledech, nicméně tím nejzásadnějším problémem je opuštění sídla, ve kterém se odehrával prakticky celý první díl, díky čemuž tam fungovalo jak napětí, tak především velice působivá atmosféra, což zde ovšem nahrazené prostředí nedokázalo ani zdaleka vyvolat, čímž zde tak obě tyto velmi důležité ingredience chybí a tvůrci to nedokázali ničím jiným nahradit, takže veškerá záživnost a působivost tohoto pokračování je v těchto ohledech prakticky nulová. Dále zde došlo k neadekvátní změně v obsazení, kdy sympatickou a sexy Lauren Cohan nahradila mdlá a vydranděná Katie Holmes, a nikdo jiný zde nedokázal nahradit, aby alespoň on na sebe strhl nějakou výraznější pozornost. Zápletka je pak celkově dost tuctová, nezajímavá a nezáživná, a to včetně závěrečné pointy, která nestojí vůbec za nic, jelikož nepřinesla ani napětí, ani překvapení, ani nějakou gradaci, prostě nic. A opomenout samozřejmě nemohu ani zprznění ústřední postavy Brahmse, který v prvním díle působil vážně tajemně a zajímavě, jenže zde ho tvůrci prakticky jen otravně změnili v Chuckyho nepovedený klon, čímž ztratil veškeré kouzlo a působivost. Mnou očekávaných odpovědí na několik otázek, vyvolaných v jedničce, jsem se zde jinak také nedočkal, tak možná se dočkám až v trojce, ke které si nechali díky poslední scéně tvůrci otevřená dvířka, jenže zatímco po prvním díle jsem se na dvojku těšil, tak nyní po dvojce se k případnému pokračování budu muset už vyloženě jen donutit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila, ale predsa len je to jeden z tých hororov, u ktorých si neviete predstaviť pokračovanie. Na strane druhej, keď sa ho mohli dožiť Čeľuste (a dokonca nie jedného)... William Brent Bell o 4 roky neskôr natočil dvojku a hoci to môže vyzerať ako čistá šialenosť, nakoniec sa mu to po scenáristickej stránke prekvapivo podarilo ukočírovať tak, aby dvojka dávala zmysel a neodporovala zásadným twistom z prvej časti. Veľmi sa mi páčilo príjemne pomalé tempo, komorné obsadenie (vrátane akceptovateľnej Katie Holmes a znesiteľného dieťaťa, ale najlepší bol samozrejme Ralph Ineson s tým jeho nenormálnym hlasom), parádna temná atmosféra, skvelá výprava domu uprostred sychravých lesov a plno príjemne nepríjemných žánrových scén a nápadov. V pohode by som si dal trojku, ak by vznikla. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Prvního Boye jsem vychválil do nebes za originalitu, atmosféru, všechno a celkem mě zajímalo, jak přistoupí ke dvojce. Prostě ke dvojce, ne pokračování, mohli opět zabodovat s něčím zajímavým a nikdo by se nezlobil, ale bohužel k tomu přistoupili, jako k dětský demonologii a to prostě velkou část populace neuspokojí. "Atmosféra" tu fungovala jenom do doby, než jsme zjistili, která bije, čímž to pak dorazili. Opravdu vzhledem k úspěchu jedničky, tohle bylo odfláknutý a kéžby radši nic takovýho nevzniklo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka sa nám opäť raz presťahuje na vidiek, a vyberú si "zhodou náhod" domček, ktorý leží v blízkosti Brahmsovho rodinného sídla. Tam vyhrabe chlapček bábiku, stáva sa ňou stále viac a viac posadnutý a na rodinku čaká boj. Horor moje očakávania našťastie splnil. Brahms neušetrí ani zvieratá, ani deti, čo je fajn. Dozvieme sa niečo aj o jeho histórii, hoci len povrchne, a niekoľkokrát sa vrátime do sídla z prvej časti, kde to väčšinou naberá správne grády. Podobne ako jednotka je to viac o atmosfére ako o nefunkčných ľakačkách. Rozdiel vidím jedine v tom, že zatiaľ čo sa predchádzajúci film dá logicky vysvetliť, v tomto prípade sa jedná skôr o typickú šablónu posadnutých bábik typu Annabelle. Fanúšikovia duchárskych kúskov by sa sťažovať nemali, pokiaľ nebudú vyložene hľadať inovatívnosť. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama