Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Brahms II má jeden velký problém, a to, že je to pokračování dobrého předchozího filmu, který se tvářil jako paranormal, ale ve finále přišel se šokujícím zvratem, který z toho udělal jeden z nejlepších filmů roku a navíc byl zakončený stylem, který nedával prostor pro případný sequel. Nicméně se, po velkém úspěchu, Brahmsovi tvůrci rozhodli panenku znovu oživit a jediná možná cesta, kterou se mohli vydat, bylo její čisté posednutí, což je však zcela vyždímaný subžánr, který v dnešní době nemůže zkušenějšího diváka uspokojit. Vsadit všechno na atmosféru, na úkor ,,jump scares," byl rozumný krok, jelikož to minimum lekaček, co tu je, bylo předvídatelných a hlavně nefunkčních. Kritický nebudu ani k obsazení, protože jsou to docela sympatičtí herci s přesvědčivým hraním a hlavně mě potěšila účast Ralpha Inesona, byť ho vidíme jen několik minut. Jistou snahu o originální scénář upřít nemohu, ale jak jsem psal výše, tyhle démonické ,,objekty" jsou vyždímané téma, v jakém se něčeho nového jen stěží dočkáme. Objektivně je celkový dojem čistě průměrný, ale věřím tomu, že fanoušky duchařin neurazí, protože to stále svou kvalitu má. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Brahms: Chlapec 2 je další variací na panenkovské téma, ale člověk si v tomhle filmu klade otázku: Je horší pohled na panenku jménem Brahms? Nebo na malého smrada, který se bez nalezené panenky nejde ani vychcat?Nebo na Katie Holmes, která se od dob Dawson´s creek dost změnila a soužití s panem Cruisem jí ještě více zkřivilo hubu? Těžká, těžká otázka a odpověď budu hledat ještě dlouho - asi tak den, než zapomenu, že jsem tenhle film viděl. Kdepak, kromě Wanových panenek jsem zatím neviděl žádnou jinou tak dobrou , abych se jí bál...................moje hodnocení = 4 z 10. ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

The Boy II je poměrně typická průměrná duchařská záležitost, která upřímně ani nemusela vzniknout, jelikož děj prvního dílu (který byl z celé filmografie pana Bella rozhodně nejlepší a nejpovedenější) neposunula absolutně nikam dál, což je opravdová škoda. Postavy druhého dílu jsou taky nesimpatické (a hodně těžko se s nima soucití a to i přes to všechno, co se jim ve filmu děje). Lekačky moc nefungují a na rozdíl od prvního dílu je i atmosféra vcelku slabá. Každopádně pokud v budoucu vyjde třetí díl, dám mu šanci, protože tohle ještě naštěstí nebyl úplný odpad. 3/5 ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Náhodne objavené pokračovanie na Netflixe. Prvá časť nieje môj oblúbenec, no v rámci žánru je to celkom dobré. Dvojku som zapal bez akýchkoľvek očakávaní, ale môžem povedať, že som sa pri pozeraní nenudil. Príbeh je jednoduchý, chvalabohu to nieje úplný kopirák prvej časti, je tu pár zaujímavých zložiek, ktoré film obzvláštnujú a aj v rámci histórie vzniku Brahmsa sa dozvieme niečo viac. Vizuál okej, herci v rámci možností bez problémov, atmosféra síce nieje taká ako v jednotke, ale nieje to úplne suché. Samozrejme, že to mohlo byť lepšie, ale ked som to pustil bez očakávaní, tak o to lepšie. Pobavilo, ale na viac pozretí to asi nieje. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Během psaní komentáře k prvnímu dílu, jsem si tak trochu dělala legraci. Že jestli bude druhý díl, tak to bude trapárná s béčkovejma hercema. Navíc jsem si nedokázala představit, jak by na ten konec navázali. Když už se ví, že v té loutce není duch a všechno je trochu jinak. Ale taky víme, že týpek přežil. Tedy, já měla za to, že přežil, podle posledního záběru jedničky. Naštěstí se do druhého dílu pustil stejný režisér. Ale to s těma béčkovejma hercema zůstalo. Může teda tenhle film nějak překvapit, když víte, o co jde? **** No, vlastně může. Takže. Po psychicky náročný vloupačce se naše rodinka přestěhuje na venkov. Jasně. Z ruchu velkoměsta do díry, kde je to úplně stejný jako ve vesmíru. Nikdo té tam neuslyší křičet. Synek v lese najde panenku a vezme si jí domů. Co bylo ze začátku dobrej nápad, ukáže se časem jako velká blbost, protože v domě se začnou dít divný věci. Tentokrát je problém v tom, že na jedničku se koukalo dobře, ale tady se na tu Holmes kouká fakt blbě. Asi si nebudeme lhát, ale už není nejmladší a za celou svou kariéru se nic nenaučila, furt stejně stále jeden a ten stejnej výraz. Jenže když to předváděla před dvaceti lety, byla mladá a prostě to bylo o něčem jiném. **** Vtipný na tom je asi nejvíc předpoklad, že to půjde podle předchozího scénáře. Že si řeknete, že to je %@^^@, ne %@*@*. A co se tam děje, to naznačuje stále víc, že se divák dočká stejného twistu jako minule. No, byl tam, jenom trochu jinej, než jsem čekala. Až jsem litovala, že jsem to vůbec viděla. Zkazilo to dojem z prvního dílu :( ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)
  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)

Reklama

Reklama