Reklama

Reklama

Recenze (7)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tohle muselo Sterlinga postihnout scenáristické nebe, od samého začátku se můžete pokoušet hádat pointu, ale je to naprosto marné. Půlnoční slunce patří k nejkrutějším epizodám Zóny, zároveň také k nejnapínavějším. Perfekcionisticky dotažené masky a kostýmy jen podtrhují zoufalství postav, z obrazovky sálá neskutečné horko, jinými slovy opět zcela bezchybná atmosféra. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Děsná kosa, vedro jak cyp, zmrzlá rosa, kdy bude líp?“ Správná odpověď na otázku: „Kdy bude líp?“ samozřejmě zní: „Už bylo.“ Oběžná dráha Země se ani měnit nemusí, matka otrávená příroda si imho na nás už stejně brousí ekokudlu. Btw, viděno 20.7.2022, uprostřed pekelných veder a lámání teplotních rekordů v Evropě i v ČR, uff. Velmi příhodné. Trpěl jsem spolu se slečnou Normou, zpocený jako prase a pro lepší zvládnutí stresu si pořád dokola opakoval mantru „mínus 124, plus 110“, což je rozptyl mých teplotních zkušeností, od kryokomory až po saunu (tzv. suchou). A napadla mě hříšná myšlenka. S blížící se apokalypsou je to vlastně jako s lidskou smrtí. Je to neodvratné, nikdo se nezachrání, umřeme všichni. Jediné co můžeme ovlivnit, je JAK prožijeme zbývající čas. V tomto ohledu měla vlastně Norma štěstí. To co bylo za oknem ji potěšilo a zatímco ostatní si kvůli nadcházející apokalypse zoufali, ona si tu samou situaci aspoň chvíli užívala. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa zatiaľ vrchol celej série a možno aj diel patriaci do top 5, minimálne do top 10. Presne takto mám TTZ najradšej. Keď neviem, kam ma v skutočnosti tvorcovia vedú, snažím sa na to prísť, ale záverečné momenty ma absolútne šokujú svojou nepredvídateľnosťou. Tu nás čaká dokonca dvojité záverečné prekvapenie. Dokonale vystihnutá atmosféra sveta tesne pred kolapsom, kedy sa teplota vďaka zmene orbitu Zeme blíži momentu, keď už na nej nebude možný život. A stačia nám k tomu tri postavy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve filmu takové horko, až barva z obrazů začne stekat a rtuť v teploměru jde každou chvíli vystříknout. Jaké to symbolické zažít tohle setkání se Zónou soumraku v době, kdy venku za oknem zrovna hustě sněží a mrzne několik stupňů pod nulou!! :o) Skoro mi něco brání využít slovo příběh, protože ve výsledku zde genialitu zastupuje celková výstavba děje založena na zajímavých paralelách, překvapivé pointě a velmi zdařilé atmosféře. Psychologický? Mysteriózní? Fantasy? Sci-fi? Thriller? Ať už tam spatříte kapičku čehokoliv, mohu zde dalším potenciálním divákům slíbit neopakovatelný a jedinečný prožitek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem čekal nějakou větší pecku. Všechny tyhle příběhy jsou založené na pointě, takže v určité chvíli, když malířka pronese jednu větu, se ta pointa vynoří sama od sebe a jen jsem si říkal, že tak jednoduché to snad přece nebude. Bylo. Ale když to vezmu jako otevřenou kritiku všech těch vědců a rádoby vědců, kteří straší lidstvo už více než sto let a způsobují tím mnoha lidem velké psychické problémy, pak je to samozřejmě velmi potřebný díl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle zdejších nadšených komentářů jsem čekal víc šokující pointu a i když překvapivá rozhodně byla, na zadek mě úplně neposadila. Ale nic to nemění na tom, že se mi to hodně líbilo. Atmosféra tu byla skutečně dost silná a to i nad poměry ostatních epizod Twilight Zone, natočené a vedené to bylo taky solidně a po celozu dobu jsem od toho ani oči odvrátit nemohl. Takže za mě určitě jedna z těch nejlepších epizod, i když drobné problémy s ní mám - ale to já mám skoro u všeho. Slabých 5* ()

Reklama

Reklama