Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 3 (1961) (série)


Deaths-Head Revisited (S03E09)

(epizoda)

Recenze (9)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oscar Beregi Jr. je v roli esesáka, který si po letech udělá nostalgický výlet do Dachau, naprosto úžasný. Ten si to doslova vychutnává. Resumé: Hodně dobrý nápad, průměrné provedení, vynikající Beregi. TZ klasika? Spíš ano, nežli ne. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pár echt sviní v Norimberku soudili. Ostatní se tiše v davu ztratili." Nejprve malou výtku. Rádoby vřelá objetí nadužívají při každé možné i nemožné příležitosti Američané, to je jejich národní specialita. Esesák hrnoucí se do radostného objetí kohokoli (natož vězně z koncentráku) je scéna natolik mimo mísu, že jsem chtěl jít s hodnocením dolů. Ale u takhle závažného tématu prostě mouchy hledat nebudu. Železná karma s dubovou ratolestí se na hrudi odsouzeného Gunthera Lutze houpá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme najvážnejšie zamýšľaná epizóda celého seriálu, pričom aj rozprávač podotkne, že nie sme tak úplne v Twilight Zone. Bývalý nacista sa vracia na miesto svojho pôsobenia v Dachau a tu ho čaká nepríjemné prekvapenie. Tvorcovia nechávajú nadprirodzené javy a ich vysvetlenie na divákovi. Ten si môže vybrať, či šlo o pôsobenie zo záhrobia alebo pohnutie mysle a je to tak dobre. Na tom ale tento diel nestojí, ten je o posolstve nutnosti poučenia sa z chýb minulosti. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této mysteriózní povídce můžeme dát pomýšlení na hlavní žánr zcela stranou a ještě působivěji vyzní ty znamenité dialogy mezi tyranem a obětí nacismu, setkávajících se znovu s odstupem 16ti let od ostupem války. Zdánlivá nostalgie s doposud pořád poklidným svědomím esesáka se mění postupně v zbabělý alibismus a noční můrry ze strachu z prozrazení a nového soudu. Na kruté dějiny skutečně nelze zapomenout, protože mohou dalším generacím sloužit jako velká výstraha a poučení. 24 minut s precizně propracovanou psychologií dvou protichodných postav a hlubokou společenskou výpovědí – to jest tahle epizoda Zóny soumraku zasazená do území jednoho z koncentračních táborů v Německu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, přesně tohle všem těm hajzlům německým člověk přeje, aby měli na pár minut možnost i vychutnat ty dobroty, které chystali se svou sadistickou myslí všem lidem, u nichž se ukájeli svým übermenschstvím. Zahrané je to naprosto dokonale, možná bych i přitvrdil. Jen ten začátek v hotelu byl takový divný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady snad ani nemám co vytýkat, tohle se prostě povedlo naprosto dokonale. Snad možná jen ten příjezd hlavní postavy do hotelu proběhne krapet divně, ale jak se to přesune do Dachau, tak to má fakt dost do sebe a dospěje to i k tomu snad nejlepšímu možnému závěru. 5* ()

Reklama

Reklama