Reklama

Reklama

Recenze (71)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje fantazie právě narazila na svoje hranice a přestala mi zvládat překládat do srozumitelné formy to, co vidím, načež jsem společně se skončením epizody usnul vyčerpáním. Tohle už mi prosím, Davide, nikdy nedělej. Bylo nesmírně těžké snažit se držet pozornost, protože to co jsem viděl, mě z velké části jednoduše nijak závratně nezajímalo. Cooperovo putovní napříč životem a smrtí ve třetí epizodě bylo skvělé, ale tyto černobílé výjevy, surrealismus a symbolika - to už bylo na můj vkus trošku moc. Ani Mazací hlava se mi před dlouhými lety absolutně nelíbila a bohužel to byl snad první film, který jsem od Lynche viděl, takže jsem ho v té době začal nenávidět. Postupně jsem na něj ovšem měnil názor a začal ho milovat, protože jsem mu přicházel na chuť a měl jsem v plánu si Mazací hlavu zopakovat. Po této epizodě Twin Peak už tuto chuť nemám. Lynch se pokouší sdělit nesdělitelné a toho se dá docílit pouze touto prudce surrealistickou formou zcela vybočující mimo běžně zažité standardy a to mi úplně nechutná, protože mi to dělá z mozku černou díru a nesmírně mě to vyčerpává. Tentokrát už si netroufnu udělat závěr, že Lynch je kokot, protože dobře vím, že není. Tohle dílo bylo ovšem zcela mimo můj záběr věcí, které dokážu docenit. [60 %] ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní nářež. Člověk občas zapomene, že Lynch je také malíř, tak nám to 8.dílem připomněl. David si maluje a divák nechápe. Naprosto bezdějová 50minutová jízda časem a uměleckými epochami, ano je to onanistické a možná lehce manýristické (což je ostatně také umělecký směr), ale mě to bavilo. Němý film, Georges Méliès a jeho Cesta na měsíc, impresionismus a surrealismus, atomová bomba, Hiroshima, 50. léta v USA, vinyl, noir estetika, to všechno v jedné šílené koláži a Nine Inch Nails k tomu jako vkusný dezert. Samozřejmě, kdyby takovej byl každej díl, tak na to kašlu, ale Lynch umí diváka povodit, takže se zase vrátí k zápletce -tedy v tom lychnovském slova smyslu, hihi. ()

Reklama

RedEagleSK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož co napsat k tomuhle veledílu. U tohoto dílu pochopíte pouze to, že když američané v roce 1945 v poušti Nového Mexika v rámci testu odpálí atómovou bombu něco tím hodně domrdají...ale hafo moc domrdají. A po daném státě poté začnou chodit v noci ozáření ,,bezďáci,, náhodně vraždíci lidi které potkají. Ač je možné že i tohle jste vlastně pochopili zle a nic z toho není pravda. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novej Twin Peaks je naprostej úlet, ale tendle díl to už je megaúlet. Lynch je jinde, ale úplně jinde než všechno a všichni ostatní. A je taky jinde než před 25 lety. Co bych obhajoval? Jsme tu u soudu? Prostě pocitově je to pro mě něco, co pak vyjádřim pěti hvědičkama, pokud bych to dělal z pózy, pak bych byl divnej, ale když to tak mám, tak co? Já zas nechápu jednohvědičkáře, ale absolutně s tim nemám problém...autor se imho nikomu nevysmívá, prostě to tak doopravdy myslí, vážně... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deliaca čiara - to je ôsma kapitola nového Twin Peaks s podtitulom The Return. Deliaca čiara medzi podobou televíznej produkcie a predovšetkým tzv. quality tv pred a po druhom veľkom vstupe radikálneho experimentátora na naše obrazovky. Deliaca čiara medzi starým a novým, ako i etapami Lynchovej tvorby. Deliaca čiara medzi diváckymi tábormi. Ak The Leftovers označím za počiatočnú rozbušku, The Return je atómovou bombou násilne otvárajúcou voľnú cestu tomu, čo sa snáď zmení v úplne novú podobu modernej televízie (resp. jej časti). Pripomínať si pri sledovaní Eraserhead a sledovať búrlivé kontroverzné reakcie publika je zatiaľ to najväčšie potešenie, aké mi nová séria priniesla. "Got a light?" ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno