Reklama

Reklama

Věčný svit neposkvrněné mysli

  • USA Eternal Sunshine of the Spotless Mind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Joel (Jim Carrey) je ohromen, když zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah. Ze zoufalství kontaktuje vynálezce tohoto zákroku, doktora Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), aby mu naordinoval stejnou léčbu. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si náhle uvědomí, jak moc ji stále miluje. Charlie Kaufman získal Oscara za (velmi) originální scénář. V tomto surrealistickém milostném příběhu, který je úchvatným a vizuálně podmanivým mistrovským dílem, hrají také Kirsten Dunstová, Elijah Wood a Mark Ruffalo. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 511)

kvocoDH 

všechny recenze uživatele

Asi najkrajsi film o laske ktory poznam. Prava krasa tohto filmu zacina az pri druhom pozreti nakolko uz divak vie o co vo filme ide a moze sa sustredit na Carreyho skvele hranie. Z tohto filmu srsi uprimnost. ()

nimble86 

všechny recenze uživatele

Báječný film, u kterého člověka až mrazí. Když pominu příběh osudové lásky, ta představa, že by si člověk nechal dobrovolně vymazat paměť, a pak měl stejně pocit, jako když mu část života chybí a točit se v zamotaném kruhu nejasných vzpomínek. Paráda! ()

triscimy 

všechny recenze uživatele

Bravo! Na takovou roli od Jima Carreyho jsem čekal, zahrál Joela špičkově, čímž nechci nijak snižovat výkon Kate Winslet, ta byl taky supr, ale Carrey byl boží. Celkově je to naprosto výjimečný film, který jednou vidět nestačí- ne jen z důvodu jeho geniality, ale taky z důvodu plného pochopení jeho smyslu. :) Opravdu nemám co vytknout, způsob, jakým byl natočen, je prostě fantastický a úplně jiný, než na co byl divák doposud zvyklý, i příběh samotný je originální a zajímavý. Jednoznačně jde o dílko, které si zaslouží pouštět při zvláštních událostech, ne jen jedno nudné sobotní odpoledne. Obzvlášť bych nedoporučoval ve chvílích, kdy se cítíte osamělí a bez partnera, pak vás to asi úplně rozseká. ()

ashlei 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v jedná z mála svých "ne vtipných rolích" a Kate Winslet v další skvělé roli. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, který už sem viděla nesčetněkráte a pořád se mi neomrzí. Spontánní a trochu možná i bláznivá dívka se zvláštními zvyky, jako barvit si vlasy podle nálady (závidím Kate, že jí sluší opravdu každá barva), Clementine a stydlivý a zaražený kluk Joel. Netradiční film o "osudové" lásce, který Vás určitě mile překvapí a rádi se k němu budete vracet. A po dokoukání se zamyslete, co byste si nechali vymazat, kdybyste mohli? ()

Exitus99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si pustil neuvěřitelnou náhodou. Vůbec jsem nevěděl, co to má být...o dvě hodiny později jsem měl na dlouhou dobu (než jsem si znovu pustil Tenkrát na západě) nový nejoblíbenější film ()

SHAULA 

všechny recenze uživatele

Čo sa má stať, to sa stane.... Pre niekoho hlúpe klišé a otrepaná fráza. Ja si však myslím, že aj o tomto je tento film. O stretnutí dvoch diametrálne odlišných ľudí. A to je paradox tohto života. - - Že chlap, ktorý má rád blondýny sa zamiluje do brunetky a má s ňou tri deti.... ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Představte si že spíte a vaše osoba se přenese do vašeho podvědomí. Nevnímáte nic okolo, ste uzavřeni ve své hlavě. Střízlivě si uvědomujete co tam děláte a kde jste. Jste jakousi jednotkou v prostoru. Kolem je vám všechno známé z reálného života, ale ve vašem podvědomí jsou to opět jen data uložená v mozku. Když v tom někdo začne tyto data mazat. Pod "virtuálníma" rukama vám mizí svět. Vy to tak chcete, protože už dál nesnesete bolest, kterou vám způsobila dívka v reálném světě a chcete vymazat pamět. Ale jak svět mizí, uvědomíte si, že si ji přece jen chcete ponechat v paměti. Je ale příliš pozdě a tak se ji snažíte ve svém mozku schovat, aby nebyla smazána. Kličkujete mezi vzpomínkami a snažíte se vyhnout vlně, která vše ukončí. Brilantní nápad, úžasně napínavé provedení, skvělé herecké výkony a nic co bych mohl vytknout. Je to film trochu na přemýšlení, a inteligentní filmy mě prostě baví. ()

Jedi knight 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto odrovnal. Dokonalý a velmi zvláštně pojatý příběh o osudové lásce. Krásně promyšlené vymazávání paměti a snaha o útěk z ní. Tahle Carreyho vážná role se mi víc než líbila. Nikoho jiného bych tam snad ani nenasadil. Kate samozřejmě taky. Další super role po Předčítačovi. Super film. Děkuji moc Michelovi Gondry ()

vyzakloflu 

všechny recenze uživatele

Jednoduše geniální a přesto zábavný, přesto sem u toho vydržela aniž bych se nudila. Netradiční, zvláštní a divný a přesto tak zajímavý, poutavý a skvěle natočený. Zatim 4 hvězdičky, jak většína z vás píše, budu se na to muset podívat ještě jednou. Minimálně. Miluju tu část v lese, kdy se Joel snaží probudit uprostřed zákroku. Aktuálně: Druhý shlédnutí a jasná pětka. Když ne tohle, tak fakt nevim co si to zaslouží víc. ()

i.Martin 

všechny recenze uživatele

Páni....tak nevím, moje hodnocení je pouze 4, ale jak to tady tak pročítám asi po druhém zhlédnutí jednu přidám...nicméně...nápad velice originální, zase jsem viděl něco trochu z jiného soudku, avšak byli pasáže, kdy jsem se trochu nudil. U mě 80%. ()

mysz 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem musela vidět třikrát, abych si udělala alespoň trochu jasno v dojmu, který ve mně zanechal. Ale už napodruhé jsem si ho zamilovala. Za prvé: tady mě Jim Carrey konečně přesvědčil (Kate Winslet ani nemusela). Za druhé: velmi rafinovaný scénář dokázal M. Gondry udržet na uzdě a pohromadě – a za to tedy klobouk dolů. A za třetí: nejpřesvědčivější film o tom, že stojí za to nezapomínat ani to dobré ani zlé, jaký znám. Pět hvězdiček, bez diskuse. ()

pikovyeso 

všechny recenze uživatele

film je velmi zajímavě zpracovaný, myslím tím to postupné vracení do minulosti a rozpad vzpomínek, ale nějak mi bylo jasné už od začátku jak to dopadne. Pěkně zahrané, velmi dobrý příběh. Ale já stejně musím dát 3, protože jsem se už v půlce začíal nudit protože mě to prostě nezatáhlo do děje ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se filmům s Carreyem vyhýbal - prostě mi neseděl, až tady se můj "odpor" zlomil. Filmařská paráda, kterou si člověk užije, Winslet i Carrey jsou výborní a jako pár neuvěřitelní - velmi překvapivé a dobré herecké spojení. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že Jim Carrey dokáže zahrát nekomediální postavu. A vlastně jo, dokáže a s přehledem! ()

knedl93 

všechny recenze uživatele

Jak Robert Fulghum kdysi napsal: Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt. ...aneb když se ve filmu promítne část vašeho života, nemůžete ho nemilovat. ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Som asi sám, ale mám pocit že 70% stopáže bola čistá vata. Bol som ešte zmätenejší ako pri Memente, a to je čo povedať. Čakať vyše hodiny na zmysel toho všetkého je unavujúce, a namiesto velkého finále, síce nečakaný, no stále nudný happyend. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama