Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom (1993). Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Jsem milovníkem světa dinosaurů a jako malého mne snad ani nic jiného nezajímalo. Musím však říci, že tento seriál je dělaný tak říkajíc "na efekt" daleko víc, než jako obohacující dokument o zajímavé informace. Podle mě si tam strašných věcí navymýšlej a spousta z nich ani snad není možné vědecky podložit. Navíc zvláštní efekty oproti Jurskému parku hodně zaostávají. Být to 25 let staré, asi bych nehodnotil tak špatně. Co se efektů týče je to spíše na úrovni Cesty do pravěku než Jurského parku... Škoda ()

Reklama

Guran 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že Kenneth Branagh je tak vynikající režisér, aby zfilmoval i dokument o mých oblíbených dinosaurech. O téma "Dinosauři" jsem začal mít obrovský zájem jako malý kluk, respektivě jsem se na ně stal závislý a to vše díky filmu "Jurský PArk", který je podle mého nejlepší film světa. Dnes jsou pro mě dinosauři jenom krásnou nezapomenutelnou minulostí a legendou. Už to nejsou časy, kdy jsem s otevřenou hubou hleděl do knihy o dinosaurech a pamatoval si každé slovo. Dnes už myslím na budoucnost a dodělávám školu. Tento film je moc pěkný. Efekty jsou pro dnešní dobu sice stárnoucí, ale to u každého filmu, i u Jurského Parku. Kennethe a Stevene, děkuji vám. ()

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém jsem vyrostl. Počítačoví machři z BBC použili ve své době nejmodernější technologii a naservírovali nám nádherný seriál o životě v druhohorách. Spolu se skvělým příběhem divákovi ukázali, jak tehdejší život vypadal a vytvořili tím jeden z nejlepších dokumentárních seriálů všech dob. Dočkal se ještě několika bratříčků - Putování s pravěkými zvířaty, Putování s příšerami a další - ale i přes své zjevné kvality ani jeden z nich nedosáhl dokonalosti putování s dinosaury. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost, které nedokážu vytknout jediný střípek. Přesně tak, jako malý kluk jsem dinosaury miloval a v televizi jsem měl nad všemi pořady a filmy dva krále. Tím prvním byl fascinující Jurský park a tím druhým právě Putování s dinosaury . Prostředí druhohor je krásné, zvířata a jejich příběhy mi vyrážejí dech ještě dnes ve svých sedmnácti. Prostě nemám více co bych dodal, jen totální nadšení. - 10/10 - ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • První díl "New Blood" se mihne na pozadí v televizi v jedné ze scén dalšího seriálu BBC Torchwood (od r. 2006), konkrétně v 9. epizodě 1. série. (MsUtahraptor)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama