Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

tron 

všechny recenze uživatele

Vynaliezavé a riadne pochmúrne. Pointa je svojská a herecké výkony výborné (Mickey Rourke, Robert De Niro). Ako dezert sa bude podávať Lisa Bonet; kvôli kontroverznej erotickej scéne ju načas jej televízny otec Bill Cosby pohoršene vyrazil z obľúbeného sitkomu Show Billa Cosbyho (čo dostalo šialenú pachuť po tom, čo prasklo, že bol dlhé desaťročia sexuálnym predátorom a napokon za to aj šiel právoplatne do basy). Ak máte radi riadne temné príbehy, vychutnáte si temný hororový triler noir. Vynikajúca, dusná, južanská, mystická atmosféra. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějak minulo.. Flexibilní tvůrce, který obratně kličkuje mezi nezávislou tvorbou a Hollywoodem, natočil atmosférickou depresi, ke které si pro své hrátky vybral zlobivé dítě Mickeyho Roukea. Ano, Alan Parker s přesností technického kreslíře předkládá velmi tajemný příběh plný zvláštních momentů, jen moji maličkost si prostě nezískal!! Třeba jindy, přístě.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The flesh is weak, Johnny. Only the soul is immortal. And yours belongs to ME..“ Harry Angel a jeho krvavý roller coaster valící se přímo do horoucích pekel. Strhující "voodoo“ thriller s excelujícím, prozatím neodulým Rourkem. Neberte práci od někoho s jménem Cyphre, obzvláště pokud rád baští vejce.. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Autor knihy pracoval od roku 1978 na filmové adaptaci.  Filmová práva k románu původně koupila společnost Paramount Pictures. V hlavní roli detektiva Hearta měl hrát Dustin Hoffman. Po několika letech příprav však vypršela práva na natočení filmu bez jakékoliv realizace. Hjortsberg pak nabídl práva Robertu Redfordovi, kterého sice tato možnost zaujala, ale nakonec si s natočením také neporadil. (Tonula)
  • Když Harry poprvé navštíví Margaret Krusemark, Margaret mluví francouzsky se svou služebnou. Služebná se ptá, zda má přinést nejlepší šálky, na což jí Margaret odpovídá, že ne. (Kulmon)
  • V lednu 1986 Parker uspořádal konkurz na obsazení menších rolí ve filmu v nočním klubu v New Yorku známém jako Kamikaze. Konkurzu se zúčastnilo více než 1 400 lidí, z toho 600 mu předvedlo v krátké čtené scéně zamýšlené postavy. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama