Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výrazně atmosferická mysteriózní detektivka na které od začátku něco nehraje a ona nespěchá, nechá se táhnout dvojím hereckým charisma a řadou podivných charakterů po cestě. Je to zvláštní kultovní film, který musel ve své době solidně znepokojit až šokovat, dnes si stále drží silnou auru voodoo a krvelačných vražd. I díky těsné vazbě na své prostředí - špinavý New York a temně dusnou Louisianu. Konečně jsem si odbyl tenhle rest, neuvidím nikdy znovu, nikdy ale nezapomenu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zííííív. Ale tak jo, přiznávám se, že co se hereckých výkonů týče jsem naprosto spokojen. Harry "sprcha? To slovo neznám..." Angel je velmi složitá postava a málokterý herec by ji zahrál tak s přehledem jako dechberoucí Mickey Rourke, který mi při scéně -Já vím, kdo jsem!!!! naprosto sebral všechny smyslově vjemy. Ovšem ten scénář, byť šokantní, mě nedostal tak, jak by režisér chtěl. Atmosféra hutná, to ano, ale celkově mi to přišlo jako krvavější verze Colomba s neskutečně odproným záporákem. Ó ano- De Niro vždycky uměl záporné postavy vystřihnout, udělat z nich něco víc a z Cyphrea jde vážně strach. Ať už perfetkně pěstěné nehty (kosmetické salóny ho jistě mají za modlu) a nebo svým drzím vyzařováním, vždycky z něj půjde hrůza. Ale co ty kuřata????? 60% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama