Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu děsivý snímek Alana Parkera, který fascinuje dokonale vybudovanou atmosférou a hlavně nečekanou závěrečnou pointou, která vás buď dostane nebo odrovná (mě tedy dostala). Mickey Rourke ve své nejlepší roli, charismatického detektiva, který kouří jednu cigaretu za druhou, je vynikající. Robert De Niro zahrál spolehlivě jako vždy, ale čekla jsem, že dostane mnohem více prostoru. Alan Parker natočil mnoho skvělých filmů, ale tenhle společně s hypnotickým The Wall řadím absolutně nejvýš. Od Angel Heart jsem čekal nadprůměrný thriller a dostalo se mi špičkového mysteriózního snímku, kterému nemám co zásadního vytknout......... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh vlekl jak tasemnice ze závodní jídelny, film jsem musela stopnout a jít se protáhnout jinak bych to nad svou klávesnicí zalomila. Začala jsem si malovat, jak tomu dám dvě, maximálně tři hvězdy a jak si tady pak psaním komentáře ulevím, že jsem se psychicky připravila na horor a oni mě uspali pohádkou na dobrou noc. Jenže pak ... pak jsem si začala říkat, že mi tady něco hapruje, že to do sebe až nějak nepřirozeně zapadá ... Zaujaly mě už Robertovy dlouhé a pěstěné nehty, uhlazený a tajemný zevnějšek, spousta nesrovnalostí kolem a dokola. U rozuzlení jsem čekala cokoliv! jen ne TO... Mickey svou roli zahrál fantasticky, chvíli jsem jen nevěřícně zírala a v duchu si říkala "notybláho, tak to je mazec !" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Snímek dělaný na atmosféru a daří se to. Mickey Rourke je tu dost mladej, podává fakt super výkon a stává se jedním z mých nejoblíbenějších herců. Robert DeNiro kterému Johnny "něco dluží" je také super i když se ve filmu moc neobjevuje a velice se mi líbila i Lisa Bonet, ale závěrečný šokující konec mě trochu zklamal ( také proto že jsem ho jaksi podvědomě čekal a je to téma dost ohrané). Jinak ale výborná podívaná s detektivem se slabostí pro kuřata, který se noří do stále hloubějších sraček až se ponoří moc. Téma voodoo se mi také velice zamluvalo. To plné hodnocení je hlavně za herecké výkony. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který působí jako hodně mysteriózní thriller a až výborná závěrečná pointa tomu dodá hororový ráz a vlastně nám vysvětlí mnoho podstatných scén, které nebyly úplně jasné. Děj se nikam nežene a divák má čas přemýšlet nad jednotlivými obrazy. Mickey Rourke, kterého jsem předtím zahlédl jen v pár filmech, zahrál svou roli naprosto dokonale a jeho postavu si budu ještě asi dlouho pamatovat. Nechybí zde nic, co má takovýto film mít a zároveň je jiný než ostatní. Hodně tomu pomohla i atmosféra 50. let. Tohle opravdu stojí za trochu času, tak vřele do toho. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)
  • Pro natáčení filmu bylo použito celkem 78 lokací v New Yorku a New Orleans. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama