Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V příběhu, který se odehrává v půvabných zákoutích malostranské Kampy, se opět setkáme s penzionovaným inspektorem Mrázkem (F. Filipovský), který nemohl vydržet na zaslouženém odpočinku a otevřel si soukromou detektivní kancelář. Jednoho dne je pověřen sledováním mladé a krásné paničky (H. Maciuchová). O tuto službu ho požádá starší manžel, údajný baron Merkatz (P. Kostka). Mrázek ale brzy zjistí, že i manželka dala manžela sledovat. Běžný, takřka banální případ. Nikdo zatím netuší, jaké je jeho pozadí. A ani pan Mrázek na jeho začátku neví, že stopy povedou k jednomu z největších pokladů... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Zdeněk Kutil hraje převozníka Rouska, což byla skutečná osoba. Byl to pražský švec, který měl krámek na Kampě, na řece měl půjčovnu loděk a za život zachránil na půl stovky tonoucích se. (sator)
  • František Filipovský, který hraje inspektora Mrázka na penzi, kouří dýmku, která je jeho, byl totiž vášnivým kuřákem dýmek. Dokonce kniha jeho vzpomínek se jmenujeŠest dýmek Františka Filipovského“. (sator)
  • Točilo se na Malé Straně v Praze. Dům, ve kterém bydleli Merkatzovi a kterým se dalo projít až k Vltavě, je na adrese Na Kampě 493/7. (sator)

Reklama

Reklama