Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé dánské pojetí Valhally, jakožto světa tvořeného rozhádanými nadlidmi, jehož dá dohromady smrtelník. Temný podtón a důraz na atmosféričnost tu byl od začátku až do konce. Ale celý film byl tak roztahaný, tak nudný a s tak hloupou pointou, že se ani nedá hodnotit jinak. Těžce mě nebavil, nezískal si mě ani dějem, ani postavami a ke konci jsem doslova zápasil s únavou a chutí to raději zalomit. Na tohle jít do kina, tak trpím. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Když šel do kin Thor od Marvelu, čekal jsem něco podobného, jen mnohem lepšího - místo toho to bylo v moderním světě... Díky Bohům za Marvela, protože toto je zcela jistě nejhorší fantasy, jaké jsem protrpěl do konce. Je to čistý odpad, tak zpackaný, film, který mohl být dobrý, jsem ještě neviděl. Špatně je tu úplně všechno, herci (starý Thor, nevýrazný Loki, divný Odin), nudné severské zpracování - doufal jsem,že 36% se plete, ale neplete, ještě spíš přidává, protože je to opravdu "dílo". Jediné, co je tu hezké je příroda, jinak je to naprotá příšernost...0% ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je mi krapet smutno ze zdejsiho hodnoceni a komentaru, nejsem zadnej staromilec, ale tohle je poctiva oldschoolova zabava trochu ve stylu Ronji, dcery loupeznika nebo u nas O statecnem kovari. Linearni pribeh o iniciacni pouti prirodou i nebesy, bez prehnanych efektu a zvratu, zalozeny na pomalem, ale dobrodruznem vypraveni. Kdo potrebuje mit ve filmu kazdych 5 minut 2 "sokujici" odhaleni, neustaly adrenalinovy prival postav, zapletek a vizualniho smogu, ten se ovsem bude zakonite nudit... ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Malá holka sama v lese trable bohů na zádech nese - aneb - už kvůli těm houbičkám míň jak tři nedám! takže popořadě: Thor a Loki jako dvojka OK, žranice z nesmrtelnýho kozla OK, Loki podesýrač OK, Týr bez ruky OK, bifrost OK, Fenrisova backstory částečně mimo mýsu, je to Lokiho děcko ... jedno ze tří (máma se jmenuje Angrboda, a trochu ve filmu uvidíme i druhý dvě povedený ratolesti). Dál: trpaslíkova hlava jako Odinova poradna a kratochvíle OK, načrtnutá Lokasenna (pro neznabohy - to je, jak se hádaj) hodně OK, Jotuni celkem OK. Thorovy úkoly: Dva naprosto přesně, místo páky mělo bejt zvedání kočky (což byl ten had, což je druhý Lokiho dítě... babizna Hela je to třetí), ale na triky asi už nebylo... eh...OK. Interakce Fenrise a holky mimo naprosto, ale v rámci příběhu, kterej se tu vypráví...OK. Poblitá Freja SUPER! Odin má mít kopí, ne smradoberlu. Suma: nic nebylo vyloženě dokurvený, a v rámci pravděpodobně dost omezenýho rozpočtu se tahle bajka o tom, že si bohové bez obyčejnejch smrtelníků neškrtnou, povedla. Čtyry. PS: Dabing je votřesnej... ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je z roku 2019, ale trikově a herecky vypadá tak na úrovni 80-90 let. Kdejaký díl Xeny nebo Herkulesa s Kevinem Sorbem nabídne více akce než tahle sračka. Thor vypadá jak debil a je neschopný ožere ho jakýsi neandrtálec porazí ho v páce jakási zmutovaná ženská (novinka nově si zde bůh hromu dává páku wtf) a málem ho zabije stará ženská Loki vypadá jako nějaký člen křížácké výpravy (navíc je nalíčený jak ženská cože?) ostatní bohové jsou úplně k hovnu Freya například nevypadá jako manželka Odina a nemá absolutně žádnou autoritu (to ten malý obr co ho tam měly za otroka měl snad i větší) většina jich tam jen sedí na prdelách a valí do kola sračky typu lidi z Midgardu jsou méněcenní na Heimdalla se pro změnu ani nedostalo radši . Vrchol stupidity přijde na konci kdy nejvíce obávaný vlk Fenrir se nechá ochočit obyčejnou holkou (škoda, že neměla vodítko a náhubek byla by aspoň sranda) a vyráží do boje. Choreografie soubojů vypadá tak příšerně, že snad i malé děti co si hrají v lese s paličkama by byly věrohodnější do toho Odin (nejmocnější severský bůh) tam po nich stříká jakési výpary a všechno je příšerné. P.s. k čemu tam byl ten kluk jako však nic nedokázal nic neovlivnil a kdyby tam nebyl nic se nestane P.s. 2 K čemu tam má Asgard ty dveře, když to otevře posraný retardovaný obr a hlídá jich 1 voják (tomu říkám zabezpečení) P.s. 3 v čem jako spočíval ten Ragnarok v tom, že zhruba 50 obrů (co vypadalo jak lidi) někoho ohrožovalo nebo v tom, že se tam objevil obří ochočený vlk co utekl? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama