Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth se odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap. Tak mají báječnej život plnej báječnejch dní bez útrap“. Ono už ze samotného obsazení bylo zřejmé, že nebylo věnováno tolik péče, kterou by si zvolené téma zasloužilo. Můj (její) příběh působí strašně televizně. Jakoby jste spojili tři epizody nějakého nekonečného seriálu TV Nova. A když ani nepřesvědčiví herci nepomůžou, tak je výsledek, jaký je…..a to jsem přimhouřil oko, protože šlo o režisérský i scénáristický debut. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak to si děláte srandu?! Tohle měl být příběh o týraných ženách? Rozmazlená baletka díky tetě a bohatému příteli si může dovolit bohaté sanatorium kde čeká na plastické operace xichtu a tváří se přitom jako by ji vlastně obtěžovali. Pak se najednou zjeví parta přiblblých kámošek, které jsou strašně hepy a dávají jí rady jako jak má žít a chovat se. Přitom všem celou dobu nebyla schopna poslat násilného manžela - čuráka do basy a začala chodit na golf, kde poznala novou lásku o které, ale pochybuje. Vždycky jsem nesnášela červenou knihovnu, ale tenhle film ji dokonale předčil a to jsem se donutila dívat až do konce na rozdíl od četby kterou jsem nikdy nečetla. Za mě 35% ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Námět měl poměrně velký potenciál, ale hodně mě iritoval klišoidní scénář a způsob, jakým byly natočené flashbacky, jsem jen těžko rozdýchávala. Nicméně vzhledem k režijnímu debutu jsem se rozhodla přimhouřit oko a kupodivu našla pár maličkostí, díky nimž jsem se nenudila a nakonec film bez větší újmy dokoukala. Nezklamala tradičně skvělá Vilma Cibulková, ani Vlastina Svátková v titulní roli nebyla marná. Dále mě příjemně překvapil Pavel Kříž, který po všech těch ztvárněných slizounech a psychopatech jako by se vrátil do časů dávno minulých, kdy okouzloval ženy v Básnících. Navíc jeho interakce s Martinem Stránským, jež v dialozích svým typicky chlapáckým stylem docela perlil, patřily k nejvíce odlehčujícím okamžikům celého dramatu. (45%) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vlastina Svátková jako žena, kterou tyranský manžel musí zohyzdit, aby od něj definitivně odešla. Silné téma týrané ženy, dobré obsazení, ale totálně zabité formou. Když utíkala kdysi od manžela Julia Roberts v Noci s nepřítelem, tak jsem se málem počůral strachy, nedutal a soucítil s Julií a fandil jí... ale tohle dílo ve stylu červéné knihovny ve mne neprobudilo absolutně žádnou emoci a dokonce ta konstrukce, že takovým ženám pomůže babinec kamarádek, které znáte týden a s kterými plkáte o všednostech života , se mi zdála laciná a stejně hloupá jako všechny dialogy. Film, který možná ocení nějaké ženy, ale mně ten film nic nedal a neuvěřil jsem tomu. Tohle ani nepatří do kina, ale do televize někam za Sama doma odpoledne. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Žádná režie, žádný napětí, žádný emoce. Místo toho dostaneme exhibici nejotravnějších postprodukčně dodělaných lens flarů v horních rozích obrazovky všech dob. Tam to svítí i když tam prostě žádný světlo neni. S časovou posloupností vyprávění si taky nikdo hlavu nelámal. Jeden den ženská oznámí, že je těhotná. V další scéně je už v osmym měsíci, ale ostatním postavám uteklo sotva pár hodin ... 3/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Na konci roku 2021 měl film premiéru v Latinské Americe, kde byl uvedený v hlavním televizním čase jako jeden z hlavních titulů reprezentujících boj proti domácímu násilí. (krecmerova)
  • Při premiéře na TV Nova film vidělo více než milion diváků. (krecmerova)
  • „Prostor pro duši“ je knížka, kterou napsala představitelka hlavní postavy Eli Vlastina Svátková a popisuje podobný příběh. (collak)

Reklama

Reklama