Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth se odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako samotný príbeh o týranej žene s trvalými následkami na tom najviditeľnejšom mieste, to nie je zlý námet. Čo film dáva dolu je nelogické správanie sa postáv. Tie jej kamošky jej zírajú na ksicht a hovoria: "Ty vole, to si s vráskami fakt nespleteš!", alebo "Tak to je nářez!". A ona ich ešte za to chváli, aké sú úžasné. Ktoré ženské by sa takto chovali? Veď tam musí byť nejaký odstup, dekórum, slušnosť. A bez tých blbých kecov všeobecne by som sa tiež obišiel, každý scenár akoby chcel stvárňovať ženské, ktoré sa bavia len o tupostiach. Každopádne Kříž príjemne prekvapil, niektoré citlivé pasáže boli veľmi silné a happy end je dobrou motiváciou pre všetky týrané ženy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Námět měl poměrně velký potenciál, ale hodně mě iritoval klišoidní scénář a způsob, jakým byly natočené flashbacky, jsem jen těžko rozdýchávala. Nicméně vzhledem k režijnímu debutu jsem se rozhodla přimhouřit oko a kupodivu našla pár maličkostí, díky nimž jsem se nenudila a nakonec film bez větší újmy dokoukala. Nezklamala tradičně skvělá Vilma Cibulková, ani Vlastina Svátková v titulní roli nebyla marná. Dále mě příjemně překvapil Pavel Kříž, který po všech těch ztvárněných slizounech a psychopatech jako by se vrátil do časů dávno minulých, kdy okouzloval ženy v Básnících. Navíc jeho interakce s Martinem Stránským, jež v dialozích svým typicky chlapáckým stylem docela perlil, patřily k nejvíce odlehčujícím okamžikům celého dramatu. (45%) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap. Tak mají báječnej život plnej báječnejch dní bez útrap“. Ono už ze samotného obsazení bylo zřejmé, že nebylo věnováno tolik péče, kterou by si zvolené téma zasloužilo. Můj (její) příběh působí strašně televizně. Jakoby jste spojili tři epizody nějakého nekonečného seriálu TV Nova. A když ani nepřesvědčiví herci nepomůžou, tak je výsledek, jaký je…..a to jsem přimhouřil oko, protože šlo o režisérský i scénáristický debut. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mohlo vzniknout na české poměry neobvyklé drama o domácím násilí a vyrovnávání se s jeho následky. Tahle myšlenka ale tvůrcům vydržela možná tak deset minut, následovalo velmi plytké nic, tedy vlastně plkání hlavní hrdinky s kamarádkami u kávy a hraní golfu se šarmantním ženatým cizincem... Aspoň že Cibulková s Kňažkem zachraňovali, co mohli. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Námet tak silný, že z tohto išlo vytrieskať ďaleko viacej. Síce to nebol prepadák, ale potenciál zostal tatam. Prvých cca dvadsať minút je ťažkou depkou, dobre rozohranou partiou, na ktorú keby sa lepšie navázalo, výsledok by bol perfektný. .... A práve tam sa všetko začalo lámať. Flashbacky na rodinné martyrium film nezachránilo od plkov ženských, ktoré asi nemajú stále čo robiť a schádzajú na na lattéčko. ... Chápem, že aj táto životná etapa bola pre hlavnú hrdinku vlastne kľúčová, ale zostrihanie týchto pasáží o polovicu a následné randenia by filmu len prospela. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Na konci roku 2021 měl film premiéru v Latinské Americe, kde byl uvedený v hlavním televizním čase jako jeden z hlavních titulů reprezentujících boj proti domácímu násilí. (krecmerova)
  • Herečka Vlastina Svátková přiznala, že měla z masky s popáleninami obavy kvůli své citlivé kůži. Někdy ji makeup a všechny propriety pálily. Maskérka prohlásila, že byly dny, kdy se muselo natáčení obejít bez masky, aby hereččina pleť zregenerovala. Proto se točilo bez masky tak, aby divák nic nepoznal. [Zdroj: celebrity.instory.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama