Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

predators 

všechny recenze uživatele

Spojit všechny střípky skládačky dohromady, to dá pořádně zabrat. Až se z toho Jeff Bridges pořádně zapotí. Do té doby(kromě úvodního návratu domů) je to jenom hledání těchto kousků jinak velkého sousta. Natolik velkého, jak se později ukáže, že ani on sám...Konec! Nečekaný, v každém případě logický a vlastně docela podstatný:-) Ale to si určí každý sám...+vynikající hudba v napínavých momentech...75% ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ano, na konci se sice ukáže, že to přece jen má hlavu a patu, ale jinak se to nevymyká běžným průměrným standardům. Klasický námět - maminka mrtvá (případně rozvedená), otec + syn - a teď se zachraňte před jednou z mnoha hrozeb života. Plusem je, že tatínkovi tady solidně hrabe a divák zprvu neví, komu věřit, ale co naplat, závěr film nedělá a takové množství zatmívaček a různých "náhod" jako se vyskytují zde, to jsem snad ještě nikde neviděl. A zád po mrázech z toho rozhodně neběhá. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller, kterému dominují Jeff Bridges a Tim Robbins. Scénář se řadí mezi ty povedenější a Mark Pellington zvládl svou práci na výbornou, krom několika momentů ze začátku kdy mi to přišlo trošicko nudné, ale i tak je to hodně dobrý film. Konec se povedl a myslím, že je hodně uvěřitelný.... edit 6.4.2012: Po více než čtyřech letech, kdy jsem tento snímek viděl poprvé, měním dnes po několikaterých shlédnutí své hodnocení. Zpětně, s vyhlídkou, že jsem věděl jak film dopadne, jsem si to užil daleko více než při první podívané. A pokud jsem psal výše, že se scénář řadí mezi ty povedenější, tak teď bych ho měl asi vychvalovat daleko s větší kadencí, protože jsem zjistil, že mnou zmiňovaná nuda má svoje opodstatnění hlavně v opakovaných shlédnutí tohoto filmu, kdy jsem si s vědomím už známého konce daleko více užil tento výborný snímek. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pokľudné susedské vzťahy na Arlington Road môže narušiť len nedôvera. Film v prvej minúte navodzuje dojem, akoby šlo o horor a neskôr sa mení na príjemnú drámu s vynikajúcim trilerovým záverom. Záverom, ktorý napriek tomu, že je šokujúci a nečakaný, neprevracia film hore nohami, ale naopak potvrdzuje všetky dejové línie. Výborný herecký výkon starmana Jeffa Bridgesa a Tima Robbinsa, ktorému jeho rola nedáva veľa priestoru na vyniknutie vytvárajú skvelý psychotriler. Jeho záver nás núti zamyslieť sa nad tým, ako to v skutočnosti v svete teroru funguje. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Téměř hororové úvodní titulky mě navnadily na tento pro mě hodně originální film. I když si čtete zdejší komentáře a myslíte si, že ten konec tak drtivý nebude, mýlíte se. Absolutně vás rozseká. Snadno bych si dovedla hlavní hrdiny představit v opačných rolích, ale uznávám, že Robbinsův přátelský obličej s duší teroristy nemá chybu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno