Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozmetán na kousky miluj bližního svého.. Klasický konspirační thriller s hlavním hrdinou, co "pojal podezření", tentokráte na pozadí příčin, odpovědnosti a viny u zcela nevyzpytatelného zločinného aktu jako je domácí terorismus. Vše by mohlo snadno zapadnout do průměru, nebýt napětí skvěle přiživující Badalementiho hudby a nestandardního (byť mírně vykonstruovaného) konce, kde si J.Bridges, vedoucí lišku za tlapku do kurníku, střihl Fire walk with me.. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Téměř hororové úvodní titulky mě navnadily na tento pro mě hodně originální film. I když si čtete zdejší komentáře a myslíte si, že ten konec tak drtivý nebude, mýlíte se. Absolutně vás rozseká. Snadno bych si dovedla hlavní hrdiny představit v opačných rolích, ale uznávám, že Robbinsův přátelský obličej s duší teroristy nemá chybu. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konec smazal všechny nelogičnosti, které mi do té chvíle vadily, a celé to dalo perfektní smysl. Jestli by bylo v reálu možné vymyslet tak excelentní plán, netuším, ale na obrazovce se mi to líbilo. Když k tomu přičtu dobré herce a parádní závěr, musím říct, že kromě lehce nadsazené stopáže tomu není co vytknout. 85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller. Nenápadný ale o to lepší. Skvělí herci, perfektní scénář, zajímavé zvraty, přesně padnoucí hudba, vypilované dialogy, překvapivý konec ale hlavně napětí skvěle graduje od začátku do konce. Na začátku film přiková do křesla a na konci z něj dokonale setřese. Nenápadný ale propracovaný thriller. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jak to dopadne jsem sice začala tušit už asi 30 minut před koncem, ale stejně nemůžu jinak. Deprese z hrozby terorismu, který může přijít doslova od vedle a který je dnes tématem číslo 1, mrazivá atmosféra stupňující se s každou další scénou a onen naprosto dokonalý závěr... Scénář, herci i režie klapou jako hodinky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama