Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poměrně krátká sci-fi s jednoduchou premisou, v níž se ale bohužel pere více protichůdných věcí naráz. Na jednu stranu se to snaží prokreslovat postavy a klást otázky o budoucnosti lidstva, na tu druhou tam pobíhá banda teenagerů s nimiž mlátí hormony, přičemž skutečnou obětí je tady scénář, jenž nedokáže žádnou z těch věcí vytěžit naplno, navíc se v něm objevují logické lapsy a s ubíhajícím časem je průhlednější a průhlednější. Není to vyloženě špatný film, jen zároveň není ani moc dobrý. 6/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to, jak na lodi, která 86let "putuje vesmírem" ke vzdálené planetě by mohlo být zajímavé...Pokud ta loď není plná puberťáků, kteří přestanou ve 14ti letech pít vodu, která obsahuje látky, která jim tlumí jejich pubertální pudy :D Divím se, že se jich tam nepozajíbelo víc...Jako vážně jsem cca od půlky filmu čekala větší vraždění a docela mě mrzí, že na to nedošlo..Nicméně - myšlenka - jakože vize celého filmu - super - to se mi líbilo, ale bylo to podané tak "nezajímavě"... Zajímavý projekt, pokud od narození neznáte nic jiného než "uzavřený" svět mimo realitu - takže neznáte slunce naživo, vzduch, řeku apod..tudíž vám to logicky ale právě nemůže chybět...v tom to bylo dobře vymyšlené ;) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen, že navzdory zdejšímu nízkému hodnocení a mladé herecké sestavě se jedná o více méně zdařilé sci-fi, které by se klidně mohlo jmenovat Lord of the Flies in Space. Neil Burger dokázal vytřískat potřebné emoce, solidní atmosféru a místy se jedná o prakticky dokonalou ukázku toho jak šikovný a talentovaný tvůrce dokáže poutavě točit. Neil Burger se pro sci-fi zkrátka narodil. Tenhle film určitě hodně pozvedl. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě se ve výsledku jedná o až nečekaně funkční thriller, který rozebírá sice ne zrovna dvakrát nápadité, přesto ale působivé téma, a to změny chování člověka v izolovaném prostředí, respektive zde tvůrci poměrně výrazně rozvíjí myšlenku, kdy ať už se jakýmkoliv způsobem snaží okolí změnit jednotlivce, tak stejně v něm nakonec zvítězí jeho vlastní DNA. Lidské pudy jsou v každém z nás zkrátka zakořeněné a mnohdy je i v realitě okolí dost často až šokováno, čeho je člověk schopný. Každopádně, ačkoliv ono ústřední téma tedy není originální, způsob, jak se k němu tvůrci dostali, tuctové už není, bavilo mě a vlastně tomu filmu celkově nemám ani moc co vyčíst. Prostředí kosmické lodi je ve většině případech působivé, a zde to není výjimkou, postupně houstnoucí atmosféra se pak sice drží trochu při zdi, ale pořád ji lze považovat za funkční, zápletka má šmrnc, spád, líbivou gradaci, a i přes docela velkou předvídatelnost dokáže i párkrát mile překvapit. Postavy jsou pak sice docela ploché a jednorozměrné, na druhou stranu ale zároveň působí i věrohodně a výrazně. Obsazení též nemám co vyčíst, Tye Sheriden je již dlouhodobě jedním z mých nejoblíbenějších mladých hereckých talentů, Deppova dcerka je sympaťanda a Whitehead si svého záporáka dává s kurevskym přehledem, ten kluk mě tu fakt jako bavil. Škoda tedy jen Farrella, že nedostal o něco více prostoru. Když bych měl ale přeci jen něco Voyagers vyčíst, byla by to možná absence napětí a emocí, ale to nic nemění na tom, že se zkrátka i tak jedná o povedenou podívanou, kterou mohu bez problému každému doporučit. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Mám poslední dobou velké štěstí na to jít do kina a mít celý sál jen pro sebe. Díky bohu za to, že bylo i dnes štěstí na mé straně a s kamarádkou jsme měly soukromé promítání. Nevím jak bych takovou podívanou přežila bez neustálého komentování, nadávání a nemalého smíchu. Hrozně moc mě zaujal trailer a i celkový námět, jakožto vytvořit skupinu dětí bez jakýchkoliv vazeb na naši modrou planetku a poslat je dobývat vesmír. Tím ale pozitiva skončila, po prvních pár minutách moje naděje téměř vyhasla a ze sledování se stala spíš hra jak moc bizarní to ještě může být. Hrozně moc se mi líbí nápad, kdy je dětem celej život podávána jakási uklidňující látka a oni ji pak kolem svého nejbouřlivějšího období na protest přestanou užívat a jejich hormony se dočista zblázní. Ale jakým stylem to bylo podáno? I přesto, že by s nima měly emoce mlátit se všichni neustále tváří jak kdyby jim někdo tahal ven vnitřnosti. Zajímalo by mě, jak vypadal konkurz na tyhle role... něco ve stylu "show us your resting bitch face" ? Všechny postavy mi byly nesympatický a přála jsem si aby celá jejich vesmírná loď vybouchla, protože žádná z planet si takové dobyvatele nezasluhuje. V úvodu filmu bylo podáno, že tyto děti jsou kombinací nejinteligentnějších lidí té doby... no ouvej. Scénář je tak na 15 stránek s výpovědní hodnotou nula. Asi mě to zklamalo hlavně z důvodu, že  příběh má mnohem větší potenciál. Bohužel si k postavám nejde utvořit vztah, jejich chování je fakt divný (divný divným stylem, ne cool divným stylem), dialogy jsou směšný. Kdybych se dívala doma, ani to nedokoukám, no bylo to v kině a díky bohu za podobně smýšlející přátele, prázdnej kinosál a pár let života navíc, co jsem si tím smíchem přidala. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama