Reklama

Reklama

Po prechode bránou sa jednotka SG-1 ocitne v stredovekej dedine, ktorú obývajú kresťania. Navštevníci oslobodia dievča, ktoré tunajšie autority vyhlásili za posadnuté duchmi a nachystali na obetovanie démonovi. Simon, miestny mladík a priateľ nešťastnej Mary, ich zoznámi so situáciou. Dedinu pravidelne navštevuje démon, ktorý si prichádza po nachystané obete. Tie umožňujú dedinčanom prežívať už po generácie a vyberá ich vikár, najmocnejší muž v dedine. Mary vybral, pretože jej chorobu - ovčie kiahne - považuje za posadnutosť diablom. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda je tradične napínavá, aj akčná a opäť sa stretávama z predpotopným jaffom - Unasom. Akurát nedokážem prekusnúť, že SG-1 si hravo poradí s vyspelými mimozemskými technológiami, s novými civilizáciami a rôznymi hi-tech hrozbami, a v tejto epizóde si nedokáže poradiť so zaostalou kultúrou, tak 'nenápadne sa podobajúcou' na pozemský temný stredovek. Jeden zaknaktel (či ako sa to píše) a je po starostiach - aj s (pomalým) Unasom, aj s Vikárom a jeho "arabelovským" prsteňom. Zaujímavé, že skupinka hlavných hrdinov sa v zajatí ani nepokúsi o útek. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád jak se snaží zlikvidovat víru v takovéto hovadiny jako jsou Démoni, bozi a další věci. Sám nevěřím ničemu v tomhle ohledu a spálil bych to na popel úplně do základů, ale to je na dlouhou debatu. BTW to neznamená, že nevěřím na nadpřirozeno. Být v SG, tak bych se s nimi nemazlil a nejdřív bych střílel a až pak něco říkal. Jinak tohohle snad moc neuvidim, spíše se těším na Oráje, ty jsou docela slušný. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférický díl, který v ledasčem připomíná budoucí díly s Ori. Setkal jsem se s názory, že reflektuje náboženství negativně, sám to tady moc nevidím. Simon je sice většinu dílu pasivní ve stylu "co můžu sám dělat, snad pomůže Bůh", ale sebere odvahu a jde zničit nepřítele sám. Vikář je menším záporákem v příběhu, jeho figura je sice prototyp muže zneužívajícího svou moc, ale takových existuje spousta nejen v náboženských skupinách, navíc se nedá popřít, že kdyby nevybíral oběti z řad vesničanů, tak by si ten Unas pravděpodobně bral více obětí a mnohem častěji. Možná by bylo zajímavější, kdyby na konci zůstal naživu, s jeho otřesenou vírou by možná jeho charakter čekal posun k lepšímu, kdo ví? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E07 ⤶ Středověk neskončil, středověk trvá, jsme pověrčiví vesničané a ty jsi byla démonická SG-1. Já dorazit do temného středověku, tak se nikomu nesnažím pomáhat a rychle zdrhám. Obzvlášť když tam dorazím s Jaffou Kruhem temnoty. Vesničané pod taktovkou Vikáře s kouzelným prstenem předvedli ukázkový hon na čarodějnice a nebýt jednoho motivovaného vesničana, který přemohl svůj strach, tak byli všichni odvedeni goa'uldským Unasem. ⤷ E09 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Když na konci Goa'uld vstoupí z Unase do Vikáře, tak je zvláštní, že to Teal'c (Christopher Judge) nevycítí jako v pozdějších epizodách (jak je obvyklé u někoho, kdo je nebo byl hostitelem). (Guilemot)

Reklama

Reklama