Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 se vrací zpět na SGC. Daniel byl ozářen silně radioaktivním prvkem. Podle všeho má jen pár hodin života než umře. Vraťme se ale o něco zpět. SG-1 dorazila na planetu Kelowna, kde za pomoci naquadria (jenž vzniklo z naquadahu) chtějí místní vědci vyrobit bombu. To se jim vymklo z rukou, a Daniel se jim rozhodl pomoct. Zaplatil vysokou cenu za záchranu milionů místních. Teď musí bojovat na nemocničním lůžku o život. Vypadá to, že umře. V polednících chvílích jeho života se mu zjeví Oma, aby mu pomohla s prvním krokem na jeho nové velké cestě. (Varan)

(více)

Recenze (13)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E20 ⤶ Odchod Daniela byl vynucený, protože Michael Shans chtěl seriál opustit. Prý jeho postava nebyla plně využita. Příštím dílem Showtime uzavírá seriál (tedy aspoň nějaké zásadní dějové linky) a přebírá ho Sci-Fi Channel, který z Daniela časem udělá jednu z nejdůležitějších postav. Vzhledem k (ještě neodhalené) povaze nastupujícího Anubise a dějové lince s Omou to nakonec Showtime dějově udělal perfektně se zadními vrátky s povznesením, protože si to nakonec rozmyslel a brzy dal i hostovačku). Daniel odešel jako hrdina a Jonas, nový budoucí člen SG-1, snad ani nemohl nastoupit na scénu lépe. Na Kelowně se nachází vysoce energeticky účinný prvek naquadria, vzniklý přeměnou naquadahu, nenacházející se nikde jinde v Galaxii. Je vysoce nestabilní a možná v minulosti na planetě zničil veškerý život. Objevení Kelowny a získání strategicky důležité naquadrie je jedním z nejzásadnějších milníků seriálu. Stejně jako příchod Jonase. Na Kelownu se ještě několikrát vrátíme. ⤷ E22 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je Daniel moje nejméně oblíbená postava z původní SG-1, tak tahle epizoda o jeho odchodu je naprosto brilantní. Skvělé herecké výkony všech zúčastněných, hlavně Michaela Shankse (úžasně atmosférické scény jeho rozhovorů s Omou Desalou, kde hodnotí svůj život), ale ostatní nijak nezaostávají. Emocionálně je to velmi silná epizoda, každá z hlavních i vedlejších postav zde má své místo a jsou tu skvělé charakterové scény, někdy i beze slov (většinou v interakci s Danielem, ale i skvělé scény generál/Jack, Jack/Sam, Jack/Jonas, Teal'c/doktorka). Jinak je tu představen Jonas, jediná nová hlavní postava v seriálu, kterou jsem měl rád bez výhrad stejně jako původní obsazení, sice je tu představen v pozici nepřítele, ale ono to dává smysl - jak poukázal sám Daniel, byl v obtížné pozici, bez podpory ostatních a i když je to správná věc, tak kdo by byl ochoten zahodit svůj život pro úplného cizince? Nakonec to i udělal a stal se z něj vyhnanec na své vlastní planetě, nucen se uchýlit na Zem, nebo by ho čekalo vězení (nebo smrt? kdo ví?) a v téhle epizodě (a v následující řadě) to vypadalo, že tohle bude platit navždy... ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínám si, když jsem seriál viděl poprvé, tak mě tenhle díl dojal, navíc Dany je moje nejoblíbenější postava. Současně jsem se vůbec netěšil na Jonase, ale zmýlil jsem se a JQ se stal zajímavou náhradou, kdy mě až mrzelo, že se později v seriálu neukázal (klidně mohl nějak naskočit do posledních sérií). Krásná epizoda, kdy fakt rozhovory mezi Jackem a Danielem mají hloubku, kdy je i dobře vidět, jaké vztahy všichni s Danielem měli (obzvláště Samantha). ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože se Michael Shanks rozhodl odejít ze seriálu, Daniel Jackson musel „zemřít“, respektive povznesl se na vyšší úroveň existence. Pěkný, leč velmi smutný, dojemný a emotivní díl. Skvělé herecké výkony všech hlavních představitelů, především pak Michaela Shankse a Richarda Deana Andersona. ()

RedRose

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

James Spider (a Michael Shanks byl víc než důstojná náhrada) způsobil, že Daniel Jackson patřil a patří k mým nejoblíbenějším postavám, i když ten team považuji spíše jako celek a i budoucí změny v teamu jsem bral v pohodě, všichni byli/budou fajn. Danielův odchod byl velice smutný, ale zároveň příběhově naprosto dokonalý i s těmi zadními vrátky pro možný návrat, který si fanoušci nakonec vydupali! Nástup Jonase na scénu byl taky skvělý. Sice v budoucnu jako Danielova náhrada trochu zaostával (nahradit obecně nejoblíbenější postavu v seriálu fakt není lehké pro nikoho!), ale byl/bude v pohodě. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama