Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (164)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pichlavá sociální satira, co si za svého prostředníka zvolila hororové a mysteriozní prvky. Hvězdy Imogen Poots a Jesse Eisenberg si tento originálně laděný počin vzaly do produkční péče, místem natáčení se staly evropské lokace, popravdě si jich užijeme absolutně minimálně. Divák se ocitne v jakémsi viváriu, uzavřeném prostředí, které představuje vilová čtvrť, ve které si měl ústřední pár vybrat dům snů. Podivný labyrint identických domů bez nájemníků, ze kterého není úniku, a slizký chlapeček, který je dán páru k výchově, způsobí, ze ústřední dvojice projde psychickou devastací. Režisér Lorcan Finnegan je určitým příslibem zajímavě pojednaných filmů, pokud ovšem dostane do rukou kvalitním pyjem psaný scénář, jak se přihodilo Garretu Shanleymu. Bude trvat, než se tihle dva stanou vyhledávanými tvůrci, nicméně už jim na spolupráci kývla dvě známá herecká jména, která v zámoří mají svoji určitou popularitu. Film sice neprávem zapadl, pro moderní hororové fanoušky to také není ta idealní podívaná, neboť je prost gore a brutality. I tempo vázne. A navíc se tvůrci zaštítili velkou aurou mystéria, z níž nechtějí ani trochu slevit, takže do filmu nepřihodili vše vysvětlující rozuzlení. Ovšem satirické tóny byly originálně vyvedené, režisér měl k dispozici kvalitní herecké osazenstvo, v němž dva trefně vybraní slizouni, vlastně jsou tři, porážejí ústřední hvězdný pár a vládnou celému filmu. Cynismus v originálním rozměru a balení. Zajímavě podáno a natočeno. 9/10 ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil od začátku až do debilního konce, který dojem z celého snímku pohřbil. Nic nevysvětleno, nerozřešeno a trapný konec. V Truman show se vše aspoň vysvětlilo zde i když od samého začátku jsem věděl o co go, tak jsem nevěděl o co nakonec go. Je to vlastně taková metafora na konzumní život, ale blbě natočená, že to ne každý divák pochopí. https://collider.com/vivarium-explained-lorcan-finnegan/ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně navnadil, záhada podivného městečka působí skutečně mysteriozně. Jenže - pak se to nějak rozplizne, vlastně to odnikud nikam nejde, a jak se nic neděje, řeknu si: "Snad to neskončí takhle, protože to je až moc do očí bijící a bez nápadu." A ono to tak skončí. Celkově se z toho stala historka z Krajních mezí roztažená zbytečně na moc dlouhou stopáž, bez větší myšlenky a nápadu, prostě to lineárně a bez jakýchkoliv zvratů (čekal jsem třeba, že by ta ženská mohla otěhotnět a mít normální lidské dítě; taky nechápu proč neprozkoumali ostatní domy atd.) jede až do konce, kdy chvilku to vypadá, že by snad něco... ale ne. Jako, co mi to mělo dát? O... tamtěch... nevíme nic, ten halasně proklamovaný princip kukačky tu taky nefunguje, protože kukačka snáší svá vejce do cizích hnízd (tedy ne že si cizí matku odnese, aby jí vyseděla vejce a vychovala kukačku), a ano, vylíhlé mládě vyháže z hnízda vejce a mladé svých pěstounů - ale z jejich hnízda. A i když přijmu tuhle kukaččí záležitost naruby, tak jako co? Že příroda může být krutá, to jsme zjistili v asi páté minutě filmu. A? Co dál? Co jiného film nabízí? A kdo jsou ti kukaččí pánové, kde se berou, proč se berou? Prostě je to odfláknuté. Příště tvůrci natočí nějaký přepis do lidských podmínek o smečce lvů nebo samčím sezení na vejcích a líhnutí tučňáků? ()

Prdly_Tatka 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně podhodnocený originální film o koloběhu konzumní společnosti. Nejvíce jsem si oblíbil malého zmrda, kterého výtečně ztvárnil Senan Jennings. On má totiž několik zvláštností. Roste rychleji než běžné děti, řve jako pavián, když se mu něco nelíbí, a když si čichnete k jeho hnědce, nic neucítíte. Tak trochu vám bude připomínat robota. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Taky si chci pořídit vivárium, ale já v něm budu chovat žáby. Nebo čolky. Škoda, že se to od té původní (teoreticky zajímavé) myšlenky nikam neposune. Když totiž hlavní postava v šedesáté minutě stále ještě objevuje to samé jako v patnácté minutě, a totiž že je v bludišti, ze kterého nemůže ven, tak je to známka toho, že tvůrce měl materiálu právě tak na patnáct minut a ne na celovečerák. Ale jednou snad bude dosahovat vrstva mrtvol až na povrch. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno