Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bart tropí ve škole výtržnosti, a tak ředitel Skinner doporučí Simpsonovým návštěvu výzkumného pracoviště, kde by na Bartovi mohli vyzkoušet účinky nového „zklidňujícího" preparátu. A světe, div se, z Barta je najednou poslušný školák. Ale pomyslel vůbec někdo na vedlejší účinky? (Česká televize)

Zajímavosti (10)

  • Když Marge popisuje po telefonu policii Bartovu podobiznu, tak seržant Lou na základě jejího popisu nakreslí postavičku Dennise z komiksu a seriálu Dennis – postrach okolí (od r. 1986). Postavička Barta byla touto postavičkou inspirována. (Duoscop)
  • Když se Homer snaží přesvědčit Barta, aby si vzal prášky, tak zmíní postavy ze seriálu Tom a Jerry (od r. 1940). (Duoscop)
  • Na vojenské základně, kde Bart ukradne klíče, vidíme ležet tričko s nápisem: „Jediné, co jsem si přivezl z Perského zálivu, je ten pitomej syndrom.“ Syndrom války v Zálivu je chronické onemocnění, které postihuje vojenské veterány z války v Perském zálivu a je s ním spojena řada příznaků, včetně únavy, bolesti svalů, kognitivních problémů, nespavosti, vyrážek a průjmu. Záhadný syndrom může mít původ v chemikáliích, které se dostaly do ovzduší po bombardování iráckých zbraňových skladů. (Winster)
  • Lék, který Bart užívá, se nazývá Fokusyn. V medicíně se normálně používá lék Fokusin při problémech s prostatou. (Winster)

Reklama

Reklama