Simpsonovi - Série 29 (2017) (série)
Marge je nespokojená s tím, že pořád jen koukají na televizi. Zakáže proto veškerou elektroniku a všichni musí začít číst. Vybrat vhodně čtení však není nic jednoduchého... (TV Prima)
Well, there's "war" in the title and very few pages. The only flaw is it's a book. ()
• Hodnocení IMDB 6,7 • V USA 8. dubna 2018 • 61/100 ()
Televízia, Knihy, tunnelcraft a kamarátstvo Homera a Flandersa. Pritom by každá z tém stačila na samostatnú epizódu. A do toho orientálna kniha vojny. Čiže v jednotlivostiach občas geniálne, ale ako celok až príliš nesúdržné, veľká škoda, že z toho nevznikli tri epizódy. Každopádne treba pochváliť metapoznámku o Apuovi a jeho "mŕtvej" rodinke, táto kauza je skutočne ako z paralelného vesmíru a tento diel mi tento ťažko uveriteľný fakt zase pripomenul. ()
Každý, kdo ví o kauze s Apuem, pochopí směřování této epizody. Když nevíte, tak tady. Já se tomu musím tedy smát, jelikož obvinit Simpsonovi z rasismu, je snad ta největší pitomost, jaká jde... Fakt, to jim tam v USA tolik hrabe? Všechno musí být ultrakorektní, aby to nedej bože někoho neurazilo? No, kdyby v dnešní době takhle dopadl South Park, tak by ten seriál klidně mohli zakázat... Proboha, jestli se blíží doba ultrakoreknosti, chci okamžitě pryč z téhle planety. Za samotnou epizodu dvě hvězdy, na víc to není, a ta druhá je spíš jako zastání tvůrců Simpsonů. ()
"Koukal jsem tak dlouho na televizi, že neotočím hlavou !!" - "Napravím tě, Barte !!" - "Opatrně !!" - "Kdybych byl opatrnej, neměli bychom tebe.." ;) Absolutně famózní epizoda.. Vrchol několika posledních řad.. ()
Photo © 20th Century Fox Television / Matt Groening

- V epizodě je zmíněn herec Daniel Radcliffe a také se tu objeví jeho animovaná verze. (fanda124)