Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o tom, jak udržet čtyřicet holek na řetězu.  Veselé příběhy ze života dospívajících dívek a chlapců jsou doplněny krásou dívčího sborového zpěvu, emocionálně zesílenou rafinovaně zvoleným prostředím, ať již Prachovských skal nebo soboteckého Humprechtu. Ústředním motivem je rivalita dvou sólistek sboru a jemně naznačené nebezpečí dětského „primadonství“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z né přiliš často uváděných filmů pro děti. Příběh je spíše nudný o jednom sboru co jede na soustředění. A dvou dívkách co pějí hlavní hlasy (jedna z nich nám ukáže i prsa na dětský film celkem odvážný) a ty se mezi sebou moc nesnesou či spíše jedna z nich. Na můj vkus je tam až moc toho zpívání. Humorná stránka příběhu je celkem dobrá, třeba B.Poloczek nebo L.Tokoš jsou dobří, ale jinak spíš podprůměr. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škola má dovolenou a prázdninové dobrodružství dívčího pěveckého sboru (s jedním klučinou a několika vedoucími) může začít. Poklidně se odvíjející příběh zapůsobí především při pěveckých etudách: uprostřed Prachovských skal, při prohlídce zámku, v třešňové aleji. Hezký symbol hadrového talismanu; výstižně vykreslené charakteristiky, z nichž vyčnívá hlavně malá Míša (Jana Páleníčková), která objevuje na druhých jen pozitiva. Hudba: Zdeněk John, texty: Ondřej Suchý. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dětský film!!! Milovníky loveckého zámečku Humprecht bych chtěl upozornit, že ve filmu je několik záběrů, na kterých skutečný průvodce předvádí unikátní několikanásobnou ozvěnu. Předvedení tohoto pozoruhodného akustického jevu jsem se jinak nedočkal ani na DVD, které se dá na zámku Humprecht koupit, což považuji za velký nedostatek zmíněného DVD. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kulmon: Ano odkrytá ňadra tu skutečně byla, a to v podání Marty (Zuzana Krupicová). Ale v té době to už nebylo nic nového, ale na druhou stranu zase to byl dětský film! Vyzdvihl bych především některé humorné scény, ve filmu znějící skladby od klasiků jako Mozart, Čajkovskij, Debussy, Smetany nebo Bacha a známé exteriéry z Českého ráje...Prosím častěji o reprízu... ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Film považuji za velmi zdařilý a nezdá se mi nijak přehnaně sentimentální, jak upozorňuje Tsunami_X . Výborně tam zpívají a k perfektně vystřižené písni v síni humprechtského zámku Ave Maria od Bacha v Gounaudově úpravě nemůže snad být námitek. Od Schuberta je taky vynikající, ale osobně si raději, byť neuměle, zazpívám tu Gounaudovu. Poběží-li někdy tento film v TV, znovu se na něj rád podívám. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jednu z rolí zde hraje rodilý jičínský občan Zdeněk Řehoř, který se do města až do své smrti v roce 1994 vracel. Na jednom z domů, kde hlavní protagonisté filmu procházejí (Tylova ulice 14) a kde se odehrává většina scén z Jičína, je od roku 1994 pamětní deska tomuto herci. (petr020202)
  • Filmovalo se na zámku Humprecht u Sobotky, v Jičíně, Frýdlantu, Mladé Boleslavi, Kroměříži, Skalici, Teplickcýh skalách a v Hřensku u Dolského mlýna. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno