Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dávných dobách ovládali naši zemi pohanští bohové a bohyně. Nejen na Valašsku dobře známý bůh Radegast, ale plno jiných – dobrých... i zlých, laskavých i hašteřivých, veselých i vážných. To jsou hrdinové pohádky Největší dar. A kromě nich také svérázní obyvatelé malé valašské vísky. Jak to dopadne, když se bohové začnou plést do života lidem a lidé do života bohům? Zvítězí Morena, bohyně zimy, která na zemi přinese věčný led a mráz, nebo ji přemohou bohyně jara, léta a podzimu? Dozví se nejvyšší bůh Svarožic o Morenině řádění včas a vrátí koloběh čtyř ročních období do rovnováhy? To všechno jsou otázky, na které vám přinese odpověď pohádka Největší dar. Jedno vám ale prozradíme už teď! Ostatním bohům se nakonec podaří Morenu zastavit. Budou k tomu však potřebovat něco daleko silnějšího než svá kouzla. Pomůže jim jedna prostá valašská dívka, která má ten největší dar, na nějž ani Moreniny čáry nestačí! (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (78)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pozitiva jsou to, že je to pohádka se slovanskými motivy   , herečka Vesny a herečka Jaroslavy  a songy negativa vše ostatní. Střídají se 4 roční období  zimě (Moreně) se to nelíbí a navíc ji štve léto (Vesna) tak ukradne jedné holce co dala Vesna naušnice , aby neumřela ty naušnice a získá žezlo s tím , že bude mít neomezenou zimu a to je zhruba celý film.   Skoro vše se na to odehrává buď kdesi u stromu případně někdo občas chodí lesem nebo v vesnici kde je zhruba 15 domečků případně v jakési jeskyni  .  Herci kromě těch dvou nemají čím zaujmout jediný na , kterého si možná ještě vzpomenu po konci je zrzavý Ron Weasley a holka co neumí říkat r (ne kvůli tomu, že by byla něčím úžasná , ale kvůli tomu, že jak začne mluvit hovno jí rozumíte). Film nemá ani děj jelikož se vše vyřeší ze dne na den samo tak, že v podstatě celý předchozí děj byl k ničemu jelikož si ti lidé pomohly sami bohové jsou zde k ničemu (k čemu byl ten hlavní všichni jsou z něj posraní ,, ale proč, když nic nedokázal jen si je zavolal). Vesna se zde zamiluje chce zbavit božství hlavní bůh řekne ne ona začne k divákům mluvit ať nejsou smutní, že to zvládne střih máme svatbu a konec 60 procent ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to znělo na tom papíře (konečně něco o slovanských bozích!), až jsem na to šel do kina málem dobrovolně (nakonec jsem musel tak jako tak). Žel bohům tady ale místo Moreny převzala vládu scénáristická impotence spoléhající na neskutečně infantilní humor, kde se každej furt směje naprostým ptákovinám, až to často připomíná totální cringefest, nebo spřádá ďábelský s afektovaným přehráváním. Což je primárně případ hlavní kladný postavy a hlavní záporný postavy, který mi skoro od začátku tímhle lezly na nervy. A celková scénáristická neschopnost je vidět prakticky na všech postavách, kterých je spousta, ale jejich dějový linky téměř  nefungujou, protože na žádnou z nich není kladenej dostatečnej důraz a většina toho, co se stane, působí jako vycucaný z Morenina prsu. To sice platí i postavě Vesny, ale přesto je to díky ní celý aspoň trochu koukatelný, což přisuzuju Sabině Rojkový, která je sakra sympatická a bohyni ztvárnila... inu, božsky a bez afektovaných výlevů a její scény přináší aspoň trochu toho pohádkovýho tepla, tak jak se na bohyni jara sluší a patří. Černobog to ale vem, protože i její "chemie" s lidským protikladem, která měla bejt povinnou romantickou vsuvkou, je tady naprosto odfláklá a omezuje se na pár nic neříkajících interakcí. Přesto za ní jedna hvězda, druhá za relativně slušnou hudbu a některý obrazový krásy. ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka z prostředí Valašska, pěkně zahraná, pěkně napsaná, ale místama postupem času už jsem se začal nudit.Slavíková, Dvořák  Polívka, Stránský a Nový výborní,  zbytek býk průměr.Kdo mě překvapil, tak Vančura,kterého nemám rád, zde hrál docela dobře.Film je doprovázen dobrou muzikou od Davida Stypky  kterému film je i věnován.60%. ()

KoubaKoubicz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá katastrofa. Obsazení sice na české poměry hvězdné ale role snad nikomu nesedla. Bohové, především Radegast, vypadají spíše jako parodie na bohy. Obzvláště veliké zklamání byl Belzebub... Tu roli Dvořák buď nenáviděl nebo byla příšerně napsaná. Téhle hrozné šarádě dává korunu herečka hlavní role, která je od prvního pohledu nesympatická jak to jen jde. Jediná světlá výjimka byla Vesna. Herecké obsazení a výkony nejsou bohužel to nejhorší na tomto filmu. Suverénně nejhorší je scénář a příběh. Veškeré zvraty se dějí tak nesmyslně hloupě, že je z toho člověku zle. Postavy ví věci, které by vědět neměly, nechápu, proč Jaruška nesmí vědět, proč nikomu nemá dávat své náušnice, vážně má Belzebub dělat takové věci jen kvůli tomu, že ho Vesna škádlí? Bylo zde spousta zbytečných scén, kdy se třeba člověk dozvěděl, že malá holčička neumí říct "R". V jiných scénách jen potřebovali pravděpodobně autorky upozornit na to, že nemají rádi křesťanství, jinak scény nedávali žádný smysl. Celkově se jedná o příšernou a hloupou slátaninu, která zvládne zkazit večer. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jestli na filmu něco oceňuji, tak asi určitě neplánované umocnění zážitku, kdy Morena vcelku úspěšně s děním na plátně pronikla i do kinosálu, aniž bychom museli navštívit 4dx projekci. Jinak jsme na film zavítali spíše náhodou ve stylu, jdeme na to, co dávají nejdříve a v dilematu, jestli na Mamánka, Největší dar, nebo animák, zvítězilo obsazení (Polívkovic). Bohužel, to je asi na filmu to jediné pozitivum, jinak je pohádka cítit hodně amatérštinou, příběh nezaujme (pokud nebudu brát v potaz, že se tu na pohádku dost popíjí) a v televizi na Vánoce může vyplnit maximálně dopolední díru, kdy vysílání slouží spíš jako podklad k vaření. Letos určitě nejslabší film, na jakém jsem v kině byla. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v lokacích u Rožnova pod Radhoštěm, v Moravském krasu a u lomu Bohdaneč u Zruče. (ČSFD)

Reklama

Reklama