Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (408)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Some people were born just so they could be buried." ____ Přesně takhle si představuju plnohodnotný ekvivalent amerického dramatického celovečeráku od Netflixu, který zároveň plagiátorsky vykrádá stylistický rukopis Paula Thomase Andersona, a mixuje jej pesimisticky explicitní náturou jak od bratří Coenů - myšleno ve zcela pozitivním slova smyslu - jenže ty signifikantní prvky těchto tří autorů se zde prostě nezapřou. Poněvadž snímek 'Devil all the time' je těžko zařaditelnou kategorií svého média - nedisponuje totiž žádnou konkrétní žánrovou specifikací - počínaje samotným vypravěčem, který je heterodiegetický - divák pouze ví, že jde o Donalda Raye Pollocka, autora originální literární předlohy.... Pokud by jste film ale přeci jen chtěli klasifikovat, lze jej eventuelně definovat jako epickou rodinnou ságu - jakousi pomyslnou perignózu a sugestivní sondu do rodokmene rozpolcených duší, mentálně labilních nymfomanů a fanatických náboženských puritánů. Režisér Antonio Campos zde prostřednictvím stygické poetiky a subdepresivně koncipované monotónní rytmiky famózně prezentuje až nevídaně poutavé neo-westernové gotické reálie z luhů a hájů Západní Virginie, jejichž klíčovou devizou není narativ, ale hvězdný herecký ansámbl, který je prostě bezchybný - sice je snaha aktérů evropského původu (Pattinson, Holland, Skarsgård, Stan, etc.) mluvit typicky jižanským dialektem hotový martyrium pro uši, ale když si vzpomenu na jejich autentické performance a aptitudy jimiž pouhou replikou dokážou vykreslit svůj neméně komplexní charakter, je mi nějakej přízvuk prostě u řitě.... Kameraman Lol Crawley bravurně využívá kompoziční škálu širokoúhlého formátu, zrnitého vizuálu, a celkově expresivní rámování jednotlivých scén - interpretačně takřka nelze nic vytknout. Ony baladické leitmotivy jsou posléze umocněny velice znepokojivým hudebním doprovodem, v němž mají pré skřípavé kontrabasy, a dobovým soundtrackem - mimochodem americká verze songu 'Mýdlový princ' potěšila. Všeobecně vzato, ona řemeslná zručnost jakožto samostatný element je k nezaplacení. Krapet má snímek nějaký ty ošemetný mouchy - některé příběhové aluze dokáže divák snadno predikovat, no a závěr zbytečně trpí syndromem deus ex machiny, a celkově předvídatelnost je nejspíš tou zásadní negací - ale to nekazí celkový zážitek, který přímo ĎÁBELSKY zevnitř sžírá a emocionálně drásá diváka. Letos tolik kvalitního materiálu želbohu nezmerčíte. Jen tak dál, pane Netflix - víc do harmonogramu sázejte tyhle kinematografický libovky, a možná vám dám konečně i ten subscribe.... VERDIKT: možná kapánek nadhodnocuju, ale prozatím si za svým hodnocením v podobě 8,8 kněžských blowjobů pro Roberta Pattinsona z 10 stojím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé príbehy nemali dokonalé prepojenia a navyše sa dali vopred pomerne ľahko odhadnúť. Finálna scéna mi už prišla ako mierne odfláknutá a vykalkulovaná, ale napriek všetkým týmto výčitkám mi The Devil All the Time fakt sadol. Zaujal ma jeho príbeh, osud hrdinov a skvelí herci v netradičných rolách. Palec hore dávam najmä za Roberta Pattinsona, Jasona Clarka a Billa Skarsgårda. Moje sympatie si ale získal aj Tom Holland so svojou postavou chlapca, ktorému osud dával neustále pod nohy polená. S prižmúrením oka dávam tejto netradičnej drsnej paródii na amerických rednecks a náboženských fanatikov 4/5. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO SVĚTĚ BĚHÁ SPOUSTA MIZERNEJCH PARCHANTŮ...“ /// Film o magorech, kteří propadli Bohu. Bohužel si nevšimli, že se změnil v Ďábla. A taky o těch, kteří to věděli až moc dobře… Výborný obsazení: Holland a Pattinson v rolích, na který se nezapomíná. Stejně jako knížce, i filmu se vyčítá slabý ztotožnění s postavama a dějová povrchnost. Ani ten konec není extra poutavej. Ovšem já mám rád filmy s vypravěčem a lidskými osudy, který se protnou. Navíc jsou tady většinou krásně zvrácený… Osudy i lidi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Donald Ray Pollock, neznám. 2.) Fotr vyrobil modlitební totem (ale nijak zvlášť nefunguje…). 3.) Thx za titule „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Možná až přepáleně nepravděpodobná spleť fucked-up osudů, provázená zbytečně častým a doslovným voice-overem. Už tak je v příběhu několik důležitých propojení osudů odhadnutelných, a neustálý, všechno dovysvětlující voice-over diváka obírá o vlastní podnětné úvahy. Doslovné vysvětlování pocitů postav má místo v knize, kde nevidíme obličeje herců. Tady je navíc a zbytečné. Pokud ale toto přespříliš pohodlné, monotónně plynoucí vyprávění přijmete, čeká vás solidní drama se spoustou utrpení, ošklivými plody náboženského fanatismu, lehce cynickým použitím uvolněné dobové hudby (které evokuje Coenovic bros.) a výbornými herci. Především Jason Clarke a Pattinson zde excelují ve vedlejších, pro ně atypických záporních kreacích. Hlavní postava Toma Hollanda mi paradoxně přišla výrazem upozaděná, což bych nedával za vinu jemu jako herci, ale režisérovi. Tři a půl hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix tentokrát trefil Jackpot a společně s Extraction a Dírou je Ďábel třetí nejlepší netflix počin letošního roku. Ďábel je solidním Southern Gothic dobovým thrillerem ze Středozápadní Ameriky z městečka plné násilí a korupce. Film je vyprávěn více dějovými liniemi a některé z nich jsou retrospektivní, ale neruší a je to podáno velmi přehledně a bavil mě i poutavý vypravěč. Herecký cásting je snad nejzajímavější jaký se letos u filmu urodil a zajímavé jsou ani né tak zvučná jména jako spíš výběr postav ( Spiderman, Batman, Pennywise a Winter Soldier) samozřejmě v pořadí kdo podal nejlepší výkon. Ve filmu není pořádně kladná postava, všichni zde páchají zlo a hrůzné činy a většinou jsou i náležitě potrestáni. Film sice plyne pomalejším tempem, ale režisér film dávkuje intenzivními scénami, které upoutají pozornost ( Scéna v kostele a v autě je highlight) a finální 40 minutovka je doslova zúčtovací a velmi satisfakční. Podařená podívaná se syrovou atmosférou, skvělými herci a solidním příběhem. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Názov pochádza z rozprávania Arvina (Tom Holland) o otcovej kombinácii fanatických modlitieb a ťažkého pitia a o tom, že „vyzeralo to, že môj otec celý čas bojoval s diablom,“ ako sa uvádza priamo v knihe. (Arsenal83)
  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)
  • Film bol najsledovanejším na Netflixe počas prvých dvoch dní a celkovo tretí počas prvých piatich dní. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama