Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vidlákova typu Fargo, v ktorých zlí ľudia robia kruté činy, ale toto sa neskutočne tiahlo. Už prvá hodina ma totálne zmorila a druhú polovicu som musel pretáčať. Postavy boli neznesiteľné vidlácke pošahané alebo náboženské archetypy obsadené hercami, ktorých nemusím, takže ma dvojnásobne srali a čím ďalej tým viac mi bolo jedno kto koho zabije a koniec som úplne odzýval. Pre mňa to je veľké sklamanie a totálna nuda. Má to atmosféru a tempo jak divné európske arty. 4/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Působivá story ze Středozápadu plná vrahů, úchylů, pedofilů a další havěti, kde se sem tam jakoby se neřeklo mihnou i normální a zdravě uvažující lidé. Intenzivní, leč pomalu plynoucí tenze, která těží hlavně z prvotřídních hereckých výkonů (Skarsgard, Pattinson), působivého a nepředvídatelného scénáře a nebojácnosti tvůrců diváka občas překvapit, sem tam dokonce lehce šokovat. Bez zbytečných exhibicí ala Tarantino, avšak podobně chytře strukturované, koulatelné jak pro ambiciózního diváka, tak i laika. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Better the devil you know...? Jak kdy. Po seznámení s démony fanatismu, pokrytectví a sadistické krutosti tohoto venkovského eposu, dokonalého od nasliněnou dlaní ulíznutého účesu po botu zadupávající vám krk do bláta, člověk se slzou v oku vzpomíná na čerty s hodností vraníka. A to ještě neví, do jaké báječné Rodiny bude uvítán, když se užuž zdá, že si z pekla zakoupil jednosměrnou jízdenku. V pekelném klání o cenu Kubrickova kukuče nakonec vítězí Bill Skarsgård, ale bylo to o psí chlup... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Antonio Campos ukuchtil westernem nasáklý jižanský "fuck-up" thriller o špatných věcech, které se dějí špatným lidem... a Tomu Hollandovi. McCartyho poetika je mírně narušená cynickým vypravěčem, který trefně komentuje vyústění některých situací a přidává detaily potřebné k pochopení humorné pitoresknosti celkového obrazu. Pattinson si vychutnává roli slizkého sexuchitvého faráře, Jason Clarke jako amatérský porno fotograf překvapil, jen Holland je nezvykle upozaděný i když se na něj válí ty největší sračky a jeho morální dilemata jsou asi nejpřirozenější. Rozhodně jedno z překvapení roku. Spider-Man vs Zimní voják 2:0. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako něco od starých dobrých bráchů Coenů. A vlastně si to i dokážu představit jako další sérii Farga. Akorát ten černý humor tam tak trošku chybí. The Devil All the Time je v mnoha ohledech krutý a ponurý film. Ale zase ne natolik, aby diváka vyloženě zhnusil, přinutil ho to vypnout a místo toho si dal třeba Lásku nebeskou, která je v určitém směru úplným protipólem. Svým kvalitním vyprávěním, dobře napsanými postavami a celkovou tajuplnou atmosférou dokáže i citlivější diváky, pro které by jinak ta gradující míra zla byla spíše odrazující, natolik upoutat, že od toho nebudou schopní odtrhnout oči. Už jen kvůli té solidní sartrovské myšlence, se kterou se poměrně dobře pracuje. Navíc to prostředí jižanského vidlákova je pro takový děj jako stvořený. Možná trochu škoda té krapet přestřelené délky, která byla ve výsledku spíše kontraproduktivní, klidně bych to nechal rychleji odsýpat. Tom Holland se mi začíná líbit čím dál více, vždycky mám radost, když vidím, že nějaký herec, který je známý díky žoviálnějším rolím, zvládne i něco vážnějšího. Spidey je šikula! A Cedric Diggory slizký úchyl. Love it! Průměrné 4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)
  • Jako inspiraci pro ztvárnění své postavy Robert Pattinson (Rev. Preston Teagardin) sledoval videa amerických televangelistů (křesťanský ministr, šířící víru skrze televizní vysílání). (cihlenka)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno