Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Připustíme-li existenci reinkarnací, Boha a celého toho cirkusu okolo, dojdeme k závěru, že vyhlazením lidstva by se novým inkarnacím nezabránilo. Lidé by se totiž mohli inkarnovat jinde v jiné podobě; vesmír je veliký dost. Spolehlivou eliminaci takové možnosti by představovalo pouze zrušení prostoru a času. Bez nich by se totiž celý ten blešinec sesypal. Takový počin je však zatím zhola nepředstavitelný, a to jak fyzikálně, tak okultně. Kdyby si filmaři trochu pohráli s touto myšlenkou, mohl být film mnohem zajímavější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace po fuquuvsku aneb dost velký chaos. Dokáže ukovat meč, protože byl kovář, rozumí rusky, protože byl Rus. Život pro některé nezačíná s čistým štítem. Duše přecházející mezi životy. Schizofrenik Mark Wahlberg zobe prášky, aby potlačil své klamné zážitky. Ovšem vize, které celý život má, nejsou halucinace. Jsou to vzpomínky. Tenhle bourák už totiž leccos zažil. Vizuálně našlapaný Antoine Fuqua z úvodu rozhodně nezklamává. Společně natočili solidní thriller Odstřelovač, nad kterým jsem původně ohrnoval nos, ale po letech se k němu rád vrátil. Jejich sci-fi novinka se ovšem někde v polovině zlomí a divák si po řadě hloupých momentů přeje jediné: konec. Výsledkem je zaměnitelná sci-fi ptákovina, která nakonec nechává diváka chladným. Fuqua si zase pro jednou vybral slabší chvilku, přitom jsem už dřív psal, že jelikož si Michael Mann dává dlouhou pauzu, tak za něj buďme rádi. Tady to bohužel neplatí. Hodně mizerné tři hvězdy.  ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět zpracovaný naprosto generickým, i když docela zábavně akčním způsobem. Cosi něco mezi Wanted a Old Guard, dobře obsazené a slušně natočené, ale po stránce scénáře zoufale nenápadité, bez zajímavých postav (až na Wahlberga) a povrchní takovým tím způsobem, že to až často nedává smysl. Jako nenáročný akční film, proč ne, ale Fuqua umí rozhodně i lépe. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, ovšem posléze se to zvrhne do úplné pitomosti a na konci už jsem jen tupě zíral na obrazovku a v hlavě mi běžely myšlenky úplně na jiné věci. Co mě alespoň rámcově bavilo, byly akční scény (rejža něco nakoukal z G. I. Joe), nicméně ačkoliv mám Markyho Marka hodně rád, sem se mi zkrátka nějak úplně nehodil. Škoda, nečekal jsem sice moc, ale to málo jsem bohužel dostal. Fuqua má na víc, naopak jsem se utvrdil v tom, že moc nemusím Ejiofora. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Infinite" je bohužiaľ ďalšie tohtoročné filmové sklamanie. Neviem či som od filmu očakával niečo výnimočné, no minimálne som očakával solídnu akčnú jazdu akú nám Antoine Fuqua servíroval svojimi predošlými filmami. No pravda je taká, že koncept má potenciál na skvelý film. Len film to nikdy nevyužije a dokopy tu máme príbehovú líniu, kde musíme zastaviť zloducha, aby zničil celý svet. Prečo chce zničiť všetok život? Pretože už je unavený z večného reinkarnovania, najmä po tom ako získava svoje spomienky už ako malé batoľa. Ale nenapadla ho jednoduchšia myšlienka? Spáchať samovraždu tou svojou čipovacou zbraňou a mať od života svätý pokoj? Jeho konanie nemá absolútne žiadnu logiku a najmä herecký výkon Chiwetela Ejiofora pôsobí viac, ako keby hral animovanú postavičku. A to je dosť problém. Jeho monológy sú únavné a najmä nikdy nepôsobí ako keby sa snažil pôsobiť seriózne. A ten akcent je ako päsť na oko. Na druhú stranu Mark Wahlberg zase v scénkach často pôsobí veľmi znudene a jeho výkonu zase chýba nejaká dávka akcie a záujmu. Nejaké emócie alebo energia. Proste čokoľvek, čo by to urobilo silnejšie a zaujímavejšie. Tento film ale jednoducho nefunguje. Je hrozný? Nemyslím si. V jadre ide o pozerateľný akčný thriller, no je maximálne nekompaktný a najmä (ako som povedal a aj iní komentátori) motivácia zloducha nedáva žiadny zmysel. Takže vo výsledku len nie najlepšie zabitie času. Hodnotenie: C- ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V úvodnej sekvencii v Mexico City sú autá, ktoré sa objavia počas naháňačky, staršie ako 30 rokov, ktoré sa podľa mexického zákona nesmú pohybovať po uliciach Mexico City. Policajné autá sú tiež zastarané, rovnako ako farby laku a policajné nápisy. (Arsenal83)
  • The New York Times zaradil film medzi „najhoršie filmy roku 2021“. (Arsenal83)
  • Strieborná strelná zbraň, ktorú Bathurst (Chiwetel Ejiofor) používa na kradnutie duší, je vytvorená podľa vzoru granátometu M79 z vietnamskej éry. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama