Reklama

Reklama

O makové panence

(seriál)
  • angličtina Poppy-seed Girl and Butterfly Emanuel (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1972, 1 h 43 min (Minutáž: 7–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Panenka v červené sukýnce z pole plného rozkvetlých makových květů a motýl Emanuel s černým kloboukem, to jsou dva hlavní hrdinové seriálu, který vznikl podle námětu známého spisovatele Václava Čtvrtka. (Česká televize)

Recenze (69)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě hodně vystrašil díl o dvou Emanuelech. Dodnes si živě pamatuju, jak mi do mého dětského světa naprosto nečekaně vletěl, jako příšerná noční můra, ten druhý Emanuel a jako motýl-buldozer mi rozjezdil všechny bábovičky. Moje představy o čisté a silné lásce, kterou nějaká maková panenka zahoří jednou i ke mě. A už nás nikdy nic než smrt nerozdělí... A pak mi na dveře dětského pokojíčku zaklepal hůlkou ten dvojník a zblbnul mi mojí panenku, syčák! Moje dětská hlavička prostě nepobrala, jak je to možné... Najednou má ta moje káča pitomá oči jen pro toho floutka! A na mě, na svoji velkou lásku, naprosto... dlabe. Byla to prostě taková první pořádná facka od života, jako záloha na všechny ty další, které už na mě natěšeně čekají někde za rohem. A ještě ke všemu se ten ňouma (ten pravý) Emanuel neuměl s nastalou situací chlapsky vypořádat, třísknout dveřma a letět opylovat jinej kvítek ze širé a nekonečné louky života. Jen jsem tenkrát nevěděl, jak to jeho chování nějak trefně a erudovaně popsat. Tak už to vím. Jak se vzácně shodli akisha a prvosenka od vedle : "Emanuel byl opravdu neskutečný tragéd" :-) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Je to líbivé a Vlastimil Brodský to namluvil dobře, ale v mých očích tenhle večerníček sráží hrozná uplakanost hlavních postav. Jasně, plakat je lidské a k životu to patří, ale když snad v každém díle maková panenka nebo Emanuel brečí, je to dost opakující se. Naštěstí se ze špatných situací dokáží dostat a dopadne to dobře. Závěr je dost podivný, je jasné, že s příchodem léta bude všechno jinak, ale nejsem si jistý, zda je zrovna tohle to nejlepší řešení. (1 315.) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Díky dceři si občas dávám opakování z večerníčků a musím říct, že jsem někdy překvapený, jak na mě a na ni jednotlivé večerníčky zapůsobí. V poslední době si oblíbila Makovou panenku, pravděpodobně kvůli její krásné červené sukýnce. Jinak jde o velmi jednoduché příběhy v unylé animaci, na které zaujme právě jen ta červená sukénka. Tentokrát to nezachrání ani dabing Brodského, který je spíš uspávací... i když o to tu jde taky, ne? :-) A ač to slovo nemám rád, Emanuela naprosto vystihuje - je to fakt tragéd. :-) Když srovnám s většinou ostatních večerníčků, jsou to slabší tři hvězdy. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

V slovenskom znení: Jozef Króner. Dievčatko Makovička kedysi bolo v móde. Poháre, puzzle, leporelá. S odstupom času je nepochopiteľné ako mohla mať taký úspech. Azda pre krásnu postavičku Makovičky s indiánskymi očami a hustými vláskami. Pri postavičke sme s kvalitou začali, ale aj skončili Jedna z nezreštaurovaných častí má dokonca zlú korekciu hlasu s časom... Na digitálnu verziu tohot "kultu" budeme čakať, zdá sa, dlho. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

možno je to tým, že ako malé dievčatko som mala presne také sukničku, alebo je to možno tým, že hoci sú jednotlivé "večerníčky" jednoduché a naivnučké, majú čosi do seba..môj "najkrajšia" kamarát vyhlásil motýľa Emanuela za najgay postavičku, s akou sa kedy steretol..a potom, maková panenka to vždy zachráni..občas len roztočí sukničku, inokedy použije makové výpary, aby odlákala turecký mesiac, či pomohla žaluďovi nájsť "čepičku" :-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama