Reklama

Reklama

Ivan je jen jeden

  • USA The One and Only Ivan (více)
Trailer 1

VOD (1)

Adaptace cenami ověnčené knihy o velmi zvláštní gorile, film Ivan je jen jeden z produkce studia Disney je nezapomenutelným příběhem o kráse přátelství, síle vizualizace a důležitosti místa, které nazýváme domovem. Ivan je gorila se stříbrným hřbetem, vážící téměř 200 kilogramů, která žije v obchodním domě na předměstí se slonicí Stellou, psem Bobem a mnoha dalšími zvířaty. Vzpomíná si na pár věcí z džungle, kde byl zajat, ale příchod slůněte jménem Ruby se dotkne jeho nejhlubšího nitra. Ruby byla nedávno oddělena od své rodiny ve volné přírodě, díky čemuž Ivan začne pochybovat o svém životě, o svém původu i o tom, kde chce vlastně být. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na “Ivana” a jeho partu som natrafil úplnou náhodou. Momentálne ma bavia rozprávky ☺️ tak dobieham čo som za posledné roky ignoroval. No a čo k tomuto dodať? Za mňa absolútne zbytočne ignorovaný, (NE)animovaný snímok s veľmi pekný príbehom a pointou, ktorý by si určite zaslúžil lepšie postavenie medzi konkurenciou. Možno mám len slabšiu chvíľku, ale na mňa to pôsobilo veľmi milým dojmom. Nechce sa mi veriť, že by sa deťom takáto rozprávka nepáčila. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hovoriace zvieratá sú pre mňa filmy do 13 rokov a mňa veru nebavia, nech už nesú akékoľvek posolstvo možno si námatkovo spomeniem len na jednu výnimku Psia duša. Ale treba uznať, že je to taký milý, oddychový film pre rodiny, nič prevratné, ani zapamätateľné, ale na niektorých vtípkoch sa mladé ratolesti zasmejú. Ich totiž rozhovory medzi gorilou, slonom a psom môžu naozaj baviť. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná jednorázová zábava, která těží především z parádního hlasového ansámblu a nenáročného humoru. Celé to sice příběhově působí trochu podvyživeně a vlastně tak trochu o ničem ale na jedno zhlédnutí to pobaví a to je vlastně nejlepší výsledek v jaký film s tímto přístupem mohl doufat. Nic velkolepého v tomto případě nečekejte, jen lehce nadprůměrný rodinný film s mluvícími zvířátky. ()

(mOnkey)

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že filmaři s mluvicími zvířátky z cirkusu cílí především na mladší diváky, čemuž nasvědčuje i postava údržbářovy malé dcerky, ale to bych jim myslím, aspoň zčásti, křivdil. Ke cti lze totiž tvůrcům přičíst několik zásadních rozhodnutí. Zaprvé svého diváka nepodceňují, a tak třebaže zmiňovaná antropomorfizovaná zvířátka naplňují určité archetypální vzorce (přidrzlý voříšek, moudrá starší slonice, dobrácký gorilí obr), neplácají se pouze v bezbřehé roztomilosti, ale nabízejí i prostor na zamyšlení. Zadruhé svou vizi předávají jedinou možnou a v 21. století akceptovatelnou formou, takže jsou v klecích zdejšího cirkusu zavřená pouze zvířata vytvořená z jedniček a nul. Problém nastává až v rozporuplném závěru - ten sice představuje menší zlo v této bezvýchodné situaci, ale neměli bychom zapomínat, kvůli komu k těmto situacím vůbec dochází. Pokusme se jim předcházet, abychom nadále nemuseli sahat k polovičatým řešením a nemuseli se za svá rozhodnutí stydět, až se jednou budeme ohlížet zpátky. Hodnotit se tentokrát neodvažuju. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Veľmi potešujúci je už len samotný fakt, že všetky zvieratá, vrátane psov, boli vytvorené počítačovo. Žiadne živé zviera preto nemuselo byť buzerované pre potešenie niekoho iného. Samotný príbeh a pointa filmu je ešte krajšia, silno poukazuje na etické aspekty držania divoko žijúcich zvierat v klietkach a cirkusoch. Veselý a zároveň poučný rodinný film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film měl jít původně do kin 14. srpna 2020. Avšak kvůli dopadu pandemie COVID-19 na kina bylo vydání snímku v kinech zrušeno a film šel výhradně na Disney+. (PamPero 1)
  • Během titulků jsou zobrazeny fotografie a záběry skutečného Ivana spolu se shrnutím jeho života. (PamPero 1)

Reklama

Reklama