Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Troškovy pohádky mají neustále klesající kvalitu, jakoby už sám režisér neměl nápady. Došlu mu náměty, scénáře a především dobří herci. Kde jsou ty časy Jasněnky, Elišky ze mlejna... Zakleté pírko je směsicí nejrůzdnějších Troškových pohádek. Zakletý princ mi připomíná Davida Gránského z Čertovin, Aninka zdánlivě se podobá Elišce ze mlejna, ale opravdu jen znánlivě. A ty dvě protivné sestry mi zase připomínají Popelčinu nevlastní sestru. Opět tu nechybí šišlavej vodník, který je už úplný retard. Děj je tedy takový zmatlaný, nezajímavý, no prostě o ničem. Jediné, co si Troška stále drží na vysoké úrovni, jsou barvy. Ta pohádka je fakt dosyta barevná, má nádherné exteriéry i interiéry, ale to je bohužel tak vše. [1423. hodnocení, 105. komentář, 44%] ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Na Troskovych filmech me bavilo vzdy to, ze at to bylo dejove jakkoliv slabe, tak vizualne to byla pastva pro oci s uzasnymy kostymy. No a touhle pohadkou ukazal, ze uz nezvladne ani toto. Pac kostymy byly opavdu slabe (a to se radeji nezminuji o parukach- to i nejlevnejsi z ciny vypadaji daleko lepe) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

2600 hodnocení | 1700 komentář: Tak bohužel musím konstatovat zklamání. Zakleté pírko není návratem k populárním pohádkám Zdeňka Trošky (Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí). A už vůbec není filmem z ranku stálic k připomínání (jako komedie Slunce seno). Zakleté pírko trpí absencí dramaturgie. Chemie mezi ústřední zamilovanou dvojicí, jakoby byla pouze na papíře. Aninka občas připomíná hodňoučkou hlupačku, která by bez vodníka nepřežila jediný den. Málokdy její postava posouvá příběh kupředu. Její specifikace tkví v tom, že stále někoho hledá, ale najít ho sama nedokáže. A vodník zase připomíná ulítlého panáka, kterému těžko uvěříte, že by přežil jakýkoli den. Přesto s touto dvojicí absolvujete celý film, kde dobro zvítězí nad zlem. A bohužel to zlo zde je jen stínem dřívějších Troškových pohádek (typu čarodějnic z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci). A obzvláště smutný je pohled na speciální efekty. Tam Troškova pohádka doznala značného úpadku. Je smutným faktem, že počítačové efekty v pohádky Z pekla štěstí (z roku 1999) jsou lépe udělané, než v Zakletém pírku. Bohužel, z výše popsaných důvodů musím udělit palec dolu. A nenapadá mě vůbec nikdo, komu bych tuto pohádku doporučil. I pro děti tu máme řadu lepších kousků. Např. cokoli z ostatních pohádek, které jsem zde uvedl. 30% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Pěkná pohádka, hezky se na to koukalo. Nebylo zde příliš trapných nebo nudných momentů, dokonce i Pavlásek tolik neiritoval. 70% (with J+A) // (10.1.2021) NETFLIX - Ani na podruhé mě pohádka nikterak neurážela. Kdo odpustí, resp. si zvykne na Pavláskovo kvílení, tak se mu dostane obstojné pohádky s příjemně hrající Anastasií Chocholatou. 70% (J+A) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Anastasia Chocholatá (Aninka) prohlásila, že nejhorší z celého filmu bylo natáčení s žábou, protože z nich má hrůzu. Proto v některých scénách byla použita plastová žába. (Duoscop)
  • Režisér Zdeněk Troška prohlásil, že se při psaní scénaře s Marekem Kališem inspiroval knížkou „Krása nesmírná“. Jedná se o soubor ruských pohádek, konkrétně pohádkou „Peříčko Finista Jasného sokola“. (Duoscop)

Reklama

Reklama