Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To je ale patlanina. 1)  Z pohádkového telenoveloidního rozpláclého kýče made by Troška si odnáším nejedno poučení. Tak například, že spolupráce s vodníkem se vyplácí._____ Zaujal mě životní styl prince Vítka z Heřmánkového království - lov, koupání v jezeře a rybaření._____ S hereckými manýry ze Slunečné si vystačíte i v pohádce - viz 33letá Lucie Polišenská (Boubelína) či 24letý Marek Lambora (hrabě Jaromír)._____ Získat pozornost mladé zlé čarodějnice lze velmi snadno - stačí nabídnout věneček z lučního kvítí._____  2)  Jako obvykle v Troškových filmech i zde jsou výborně vybrané lokace._____ 3)  Svěže zapůsobil 21letý přitažlivý Antonín Mašek (kupecký tovaryš Šimon) v malinkém štěku. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu ne. Podepisuju tvrzení, že „je tu všechno špatně“. Iritoval mě nepochopitelně šroubovaný jazyk na začátku, nepřirozený platinový přeliv věčně hopsající Aninky, postsynchrony, ale hlavně totální nedostatek nápadů (tohle všechno jsme už u Zdendy viděli v x variacích), roztahanost a křečovitý humor. Tohle že má zaujmout děti? ()

holga 

všechny recenze uživatele

Je to fakt zlé. Od Zdeňka Trošky jsem naposledy viděla Princeznu ze mlejna 1 a tak jsem netušila, jak moc může být pohádka nepovedená. Pitvořící se postavy a hromadu klišé jsem očekávala, ale nejhorší ze všeho je ta NUDA. Je to nudné. Většinu filmu hlavní dvě postavy pořád někam jdou. Neodcípá to, není to vtipné a nedává to smysl. Řada zbytečných věcí- scéna, kdy se Aninka s vodníkem loučí, aby se za 10 sekund zase dali dohromady. Bizarní scéna s kachnou na dně jakési díry, se kterou si vodník porozpráví a následně si povykládá sovím jazykem se sovou- proč?! Přehnaně zlé Aninčiny sestry, jež jsou na svou sestru fakt kruté- proč si to Aninka nechá líbit? Proč tam sestry vůbec jsou tak moc, když děj posunou jen v jednom jediném okamžiku zničení pírka? A hlavní hrdinka kromě útěku z domova neudělá skoro nic, vše za ni vždy vyřeší deus ex machina vodník. Jediné, co se mi na snímku líbilo, je znázornění idylické tradiční české krajiny, ty lány obilí zalité sluncem. Vše ostatní bohužel vede k naprosté ztrátě času a otravě nudou, v našem případě dospělých i dětí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lukáši Pavláskovi role vodníka sedla, Chvilkami mi ale svou mluvou připomínal Luďka Sobotu. Asi se jím nechal inspirovat. Šárka Vaculíková se s Lucií Polišenskou pěkně vyřádily. Od zbytka osazenstva jsem očekávala trochu víc. Je to jednoduchá letní pohádka. Ale chtěla jsem od ní trochu víc. Pořád jsem měla pocit, že každá scéna mohla jít ještě mnohem dál. Přišly mi totiž takové nedotažené. Ty dvě zlé dámy se taky mohly o něco více předvézt. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)
  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)

Reklama

Reklama