Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych okomentoval tenhle úlet a jako za mě si nijak výrazně nestěžuju. Hlavně za první půlku kdy je ta atmosféra místy tak hustá, že se na ní dá sáhnout bych dal i čtyři hvězdy. Od chvíle kdy mamča zahlásí, že je diner ready což zvládne se dvěma useklými prsty se to i docela rozjede a je tu i pár dalších dobrých scén jako Cage který nemá pochopení pro nové formy života a jeho odstřel mnoholamy, ale přeci jenom ke konci kdy to mohlo víc vygradovat to bohužel trochu vyznělo do ztracena.65% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jednou zcela souhlasím s komentářem verbala. Navíc je to v podstatě jen o hnusu, ty postavy byly divné už od začátku, takže si je možná meteorit nevyhlédl náhodou, nic se nevysvětlí, nic se nedozvíme. Každopádně film, na který se nikdy znovu nepodívám, leda by mě k tomu nutila nějaká fialová barva - třeba rozteklá kráva Milka. Zlatá Carpenterova Věc. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Billy žije v studni.“ Legendárny režisér ešte legendárnejšieho Ostrova Dr. Moreaua (pravda, v trochu pejoratívnom zmysle slova) sa vracia a to rovno v ničom menšom, než vo filmovej adaptácii jednej z mojich najinšpiratívnejších hororových poviedok od HPL. Sám som zo seba prekvapený, že dávam až 4* (a treba dodať, že to nie sú tak úplne čisté 4* a došlo k čiastočnému prižmúrenému oku), ale proste sa mi to páčilo. Je pravda, že to obsahuje niekoľko nazvime to „klasických scén Nicolasa Cagea“, ale zaujímavé je, že ani tieto WTF okamihy nedokázali sabotovať/zničiť skvelú atmosféru a pôsobivý vizuál. Ten naberá na neskutočnej intenzite hlavne ku koncu, kedy už je toho (všetkého) veľmi veľa, možno až príliš, ale paradoxne napokon i vďaka všetkej tej absurdnej, bizarnej smršti bolo dôveryhodne dosiahnuté vyvolanie v divákovi dojmu, ako by mohol vyzerať stret s mimozemským šialenstvom, ktoré by krehkú (a nepripravenú) ľudskú myseľ postretlo a ona by naň nevedela adekvátne zareagovať. Lama! Produkcia: Elijah Wood. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

U adaptací Lovecraftových příběhů je povětšinou velkej problém v tom, že se autoři snímků snaží ze všech sil "nepoškodit" úmysl autora a v rámci toho úmyslu se bojí jakýhokoliv originálního přístupu a jeho adaptace tak skončí v šedým průměru (čest "amatérským" výjimkám jako je skvělý Call of Cthulhu nebo Whisperer In Darkness). U Color Out of Space, která je absolutním mistrovským dílem a spolu se Stínem z času patří mezi moje vůbec nejoblíbenější od Lovecrafta, jsem se bál dvojnásobně. Zbytečně. Color Out of Space je v mých očích jednou z nejlepších přímých adaptací Lovecrafta vůbec. Neni to "Oskarovej snímek" a v tom je právě jeho síla. Stanley se nebál k adaptaci přistoupit svým vlastním stylem, kdy člověk neví, jestli se dívá na ten nejděsivější horor nebo na tu nejdivnější komedii pod hvězdama a vzniká z toho něco tak originálního a mnohovrstvýho, že jsem nevěřil, že to, na co koukám, si doopravdy někdo troufnul natočit (jasně, po Mandym apod. to vlastně až takový překvápo v rámci filmů neni, ale v rámci Lovecrafta?). NESKUTEČNÁ atmosféra (jiná, než typicky Lovecraftovská, ale pokud se dostatečně snažíte, i tu v tom určitě najdete), naprosto skvěle otřesnej Cage (bez kterýho by tenhle film rozhodně nebyl tím, čím je - ale ostatní herecký výkony jsou víc než ok , režisér očividně věděl moc dobře, jak s kým pracovat), parádní kamera a božská hudba. Změny ve scénáři oproti předloze jsou v rámci toho, že film je trochu jiný médium pochopitelný, ale v mých očích vůbec ničemu nevadí a ducha předlohy neporušují. Teď už bych si jen přál, aby Stanley vydal černobílou verzi, kde jediná barva, která se ve filmu objeví, bude Barva z kosmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Filmové natáčení probíhalo v Portugalsku, a to jmenovitě v Lisabonu a v letovisku Sintra, ale téměř celý film byl natočen uprostřed svěží zelené krajiny přírodního parku Sintra-Cascais. Dokonce i Gardnerův dům, který je dějištěm filmu téměř po celou dobu jeho trvání, se nachází daleko od hlavního města a je ukryt hluboko uvnitř temných a vlhkých zemí přírodního parku. (Trajektt)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama