Reklama

Reklama

Pro balík prachů

  • USA Honest Thief (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce Annie (Kate Walsh) ho přimějí napravit staré hříchy. Chce přestat žít jako zločinec a především nechce svůj vztah s Annie postavit na lžích. Rozhodne se přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za dohodu a čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil si schůzku, agenti Baker (Robert Patrick) a Meyers (Jeffrey Donovan) to považují jen za žert. Posílají místo sebe své podřízené, agenty Nivense (Jai Courtney) a Halla (Anthony Ramos). Tito dva mladší agenti jsou v šoku, když zjistí, že Tom je skutečný bankovní lupič. V jeho ukradených penězích spatří vstupenku do lepšího života. Tak začíná hra na kočku a myš, ve které se do sebe zamotá dobré a zlé. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

castor 

všechny recenze uživatele

Co vám budu povídat? Jakmile to Jai Courtney schytá nůžkami do stehna, vyžere si to zřejmě i jeho mozek, protože zkušeného agenta FBI si představuju jinak. Zatímco on kulhá na jednu nohu, pitomý scénář hned na obě. Když už jsme ale u něho, tak floutek Courtney a charisma jsou (už z dob Terminátora nebo poslední Smrtonosné pasti) kapitolou, kterou bych raději obešel. Naopak u bývalého mariňáka Liama Neesona jeho postaršího charismatického bijce žereme opakovaně. Problém je ovšem se samotnou zápletkou. Příběh čestného zloděje na cestě za polepšením aneb roky vykrádal banky, přičemž peníze schovával do garáže a neutratil z nich ani dolar. Teď je hodlá vrátit výměnou za snížení trestu, aby se mohl brzy vrátit k zrzce, kterou poznal před rokem a se kterou to chce doklepat až do smrti. Zápletka nefunguje, „romantická“ linka je na tom stejně. Evidentně se šetřilo i na samotné akci, protože se nedočkáme prakticky ničeho zajímavého (CGI výbuch domu jest toho důkazem). Atmosféra žádná. Pokud jsem dal Cizinci ve vlaku, kterému brzy došel dech a kupil jednu nelogičnost za druhou, nebo Mrazivé pomstě o divném pojetí odplaty, tři hvězdy, tady musím jít ještě níž. PS: Jeffrey Donovan mě poslední dobou docela dost baví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě přišla blbá už samotná premisa. Bankovní lupič se zamiluje a protože chce začít nový vztah s čistým štítem, rozhodne se výměnou za nízký trest udat. Jenže nepočítá s chamtivostí agentů FBI. Už to samo o sobě dává tušit, že Neeson tu bude opět za protivně kladného správňáka a taky že jo. Občas jsem až obrace oči sloup z toho, jaký je to chlapík se srdcem na správném místě a když přišlo na samotný důvod, který hlavního hrdinu poslal na šikmou plochu, udělalo se mi blivno. Na druhou stranu film i přes to všechno docela šlape, Neeson si i tady uchovává charisma a bavili i ostatní herci, ačkoliv mě mrzí, že T-1000 nedostal větší prostor. Akce není kdovíjaká a je jí docela málo, ale neuráží a to tady asi musí stačit. Každopádně se jedná o tu slabší z neesonovek, tak to snad příště bude lepší. 40% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

I když obyč story je pro béčko jako stvořená, je to ukrutná nuda, plná špatných herců a směšných dialogů! Neesona mám rád, ale tyhle role mu od jistý doby už nežeru. Je zde jak zpomalenej film a namísto kladení bomb a pokulhávání po městě s pistolkou by mu slušely víc papuče s novinama... Navíc jeho láskohled a zamilovanost včetně nápravy v lepšího člověka... To je umělina! Kýč a prdel! Dal jsem to nadvakrát a to druhou půlku hodně s nechutí a nespasí to opravdu ani rádoby top rozseknutí bijáku s maketou bomby. Prostě tohle už ne Liame... 40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá, plytká, scénáristicky invalidní věc, na kterou se hodně smutně kouká. Liam tady skoro uzavírá kruh. Začínal filmama jako Další příbuzný, nebo Darkman, což jsou rozpočtově i úrovní hodně podobný kousky.. A fimem Pro balík prachů by měl začít myslet na umírněnější tvorbu. U tohodle kousku by se dala postava Liama vyretušovat, a dosadit tam jakoukoli béčkovou a céčkovou celebritu akčních filmů minulý i současný doby. Bylo by to jedno. Blbá akce, kouř a oheň za jeden doláč, a příběh jak z automatu na scénáře.40%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ta Nýsnova archetypální poloha přesprávňackých, morálně dokonale ukotvených zasraných pyjonýrů, co by se s ublíženeckým výrazem chcípajícího baseta sveřepě vydrápali pro to koťátko uvízlé na stromě, i kdyby byli bez nohou na kriplkáře, a před nimiž si žádní slabí, utlačovaní, vdovy a sirotci nemohou být jistí, že by jim i přes mrtvoly urputně netoužili pomoci, ať už si to přejí, nebo ne, už mě začíná pěkně srát! Nyní tu máme naprosto oxymorousovitého „poctivého zloděje“, klátivého to geronta, který ho prostě nemůže bohatý z posledních sil nadrobit do stále solidně apelující Volšovic Katky, protože ho kope do prdele kategorický imperativ. Tudíž se rozhodne pro veskrze kokotskou morální očistu a vydá své celočorkařské úspory všanc zkorumpovaným orgánům, protože Katka na něj přece počká, až si to odsedí. Sice už bude po přechodu, mít tři brady, zteřelého netopýra a kozy na pneumatice, ale morálně neposqrněná láska dozajista qete v každém starobinci. Ke vší té zhovadilosti navíc narazí na druhé straně barikády na neméně cukrkandlového, největšího Mirka Dušína v historii FBI, zarytého pejskaře a dobráka od kokotsti, pročež celý ten roztřepávač podbradků ještě vyvrcholí jásavě durovým defilé Mumulendem ke šťastně zapadajícímu slunci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Třetí akční film představující postavu Liama ​​Neesona jako obviněného ze zločinu, kterého se nedopustil, po filmech Non-Stop (2014) a Taken 3 (2014). (ČSFD)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Lauru Lynn Williams. (Rominator)
  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)

Reklama

Reklama