Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po očku odsledoval "najlepšiu komédiu storočia" a opäť som si potvrdil, že väčšinový vkus má svoje zákonitosti. Pani Poledňáková ich poznala a namiešala podľa nich niečo, čo nemohlo nemať úspech. Sympatické postavy, epizódy blízke prežitým, množstvo vtipných situácií a hlášok, ktoré majú šancu zľudovieť, chytľavá melódia ústrednej piesne - čo viac si priať? A ani konkurencia nebola v tých rokoch bohvieaká. Lenže viaceré reprízy a roky, ktoré od premiéry uplynuli odhalili namiesto talentu a nápadu iba remeslo a kalkuláciu. Ale aj tak dobre, že bol nakrútený. Potešil mnohých a niektorých aj opakovane. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa niekedy z nejakého nepochopiteľného dôvodu stane, že takéto záležitosti si obľúbia masy. A vtedy si ich obľúbia televízie. A vtedy my všetci ostatní musíme rok čo rok znášať tieto útoky. Škoda že sa kópie tohto filmu nestratili alebo nepadli ako obeť režimu. Iné skvosty boli v trezoroch a toto si voľne behalo po TV svete. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká rodinná komedie, která obsahuje spousty hlášek a člověk se u ní zasměje vždy, i když ji vidí klidně po dvacaté. Skvělé herecké výkony, vtípky a výborné dětské obsazení. Málokomu se podaří natočit film s dětmi, který by byl tak dobrý. Spousty nezapomenutelných scén... 30. 6. 2013: A dá se na to dívat i v létě, nejen o Vánocích nebo na Silvestra, jak je zvykem! :D ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako veselohru století bych měl mraky jiných kandidátů, S tebou mě baví svět je však špičkový film pro opravdu celou rodinu a takových moc není. Osudy tří otců, kteří podnikají každoroční pánské jízdy na horskou chatu, tentokrát za účasti ratolestí, včetně té nejmenší, batolete Matese, se za to čtvrtstoletí od svého vzniku natolik vžily do divácké přízně a povědomí, že i kdyby je televize nabídla na štědrý den pětkrát, všechny reprízy budou mít maximální sledovanost. Tady je i Mrazík outsider. A já dávám pět hvězdiček, protože jsem Čech. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

(5.7.2006). To už fakt nemáme jiný film který by neopakovali nejméně třikrát do roka a to vesměs ve všechny roční období !Kdyby byla zima, vánoce atd. Tak neřeknu..Ale toto je fakt už síla! Docela mi to už vadí! Tisíckrát obehrané scény, písničky(především ta jedna) který zná každý pozorný divák už takřka nazpaměť. Jeden z těch v uvozovkách spotřebních (nenáročných filmů), pro které si v mé sbírce rozhodně nehodlám uvolňovat místo a který mi nebude nikdy chybět. Na co si dělat sklady něčeho podobného? Ruku na srdce kolikrát se na to onen dotyčný člověk za rok třeba podívá? Skoro to už tak vypadá že za víc jak sto let české kinematografie nebylo natočeno nic jiného..Aneb jak už podobně poznamenal a napsal Cooper český divák ještě asi není natolik esteticky vyspělí aby třeba pochopil situační hůmor komedií jako Ecce Homo, Světáci nebo Svatba jako řemen. Tenkrát poprvé se mi to celkem líbilo ale ne zas ne nějak extra ale dneska postupem času můj názor radikálně měním. Je to film zejména pro děti a především pro děcké diváky kteří ještě tento obehraný skvost neviděli. Jen mi je docela líto těch rodičů co se musí povině dívat a mají z toho už určitě křeče když to malý ještě neviděl. No nakonec mají hlavní protagonisté filmu alespoň na co vzpomínat. Jsou to přeci jejich "Nej role". Podobně jako nesmrtelná Saxana v podání Petry Černocké. Lepší 1,5* si myslím že si tento až moc přeceňovaný film toto mé hodnocení bohatě zaslouží zase to není nějaké zvlášt převratné dílo a tenkrát prostě byla na takové to filmy ideální doba, i co se týče kolikrát celkem kvalitního hereckého obsazení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Tesne pred natáčaním napadol na kopci, kde bola chata, asi meter a pol prašného snehu. Sneh z chalupy Apalucha sa zosunul a aby ho udržali, režisérka doň zapichla štyridsať fliaš šampanského. (Raccoon.city)
  • Keď Pepa (Pavel Nový) uteká cez balkón z hotelovej izby, kde bol za svojou ženou (Zdena Studenková), vychádza na balkón iba s uterákom okolo pásu a oblečením v ruke. V následnom prestrihu na balkón vidieť, ako má oblečené nohavice a košeľu. (Van_der_Ovec)
  • Jedna z prvních kritik po premiéře filmu chválila Satinského (Albert) filmovou češtinu. Její autor, nevěda, že Satinský skutečně jazyk plynně ovládá, jásal, že režisérka vhodně zvolila, stejně jako v případě Zdeny Studénkové (Gábina), předabování, kterého se dle něj výborně ujal Miloš Kopecký. Satinského to pobavilo a od té doby vždy tvrdil, že česky neumí ani slovo, pouze umí výborně imitovat Kopeckého. (cundak)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama