Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně provařené (což ovšem není chyba snímku samotného), z některých scén mi jde docela mráz po zádech (Sladké mámení apod.), no a hmmm... nejlepší česká komedie století? To snad oprvadu ne. Na druhou stranu je to nenáročná, oddechová záležitost s několika slušně vypointovanými gagy a mužské herecké výkony jsou hodně slušné (Postránecký zvlášť). 60% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ani Poledňákovou samotnou nenapadlo, jak bude snímek úspěšný. V některých rozhovorech dokonce přiznává, že mělo jít o vážnější drama na téma vztahů mužů a žen, ale pánští představitelé dali filmu svůj vlastní šmrnc a pohodičku. Ostatně, na natáčení je hlídala, jestli nechlastají, a nikdy nepřišla na to, jak to dělají a kde mají ten alkohol ulitý, protože chlastali. Prostě si po chlapsku užívali. A do filmu se ta chlapská pohoda odrazila, a najednou nejde o vážnější drama pro ženy, jejichž chlapi se chovají jak malé děti, ale o jistou oslavu té dětinské radosti ze života, která dospělým začasté chybí. Podle mne je právě proto film tak hodně populární. Chlapi v něm vidí to své věčné dětinství, ženy si mohou říct, že nejen ony mají doma neschopné chlapy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tento film může sloužit jako důkaz existence nadpřirozených bytostí! Samozřejmě, to se to točí, s takovou plejádou vynikajících herců a s vděčným námětem. Ale stejně si myslím, že tento nestárnoucí, úžasně zábavný a pohodový snímek je jasným důkazem existence filmové můzy. A přesto, že můzy jsou od přírody stvoření plachá, tak zde nešlo jen o nějaké to cudné políbení tvůrců filmu, ale o pořádný (český) francouzák! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po očku odsledoval "najlepšiu komédiu storočia" a opäť som si potvrdil, že väčšinový vkus má svoje zákonitosti. Pani Poledňáková ich poznala a namiešala podľa nich niečo, čo nemohlo nemať úspech. Sympatické postavy, epizódy blízke prežitým, množstvo vtipných situácií a hlášok, ktoré majú šancu zľudovieť, chytľavá melódia ústrednej piesne - čo viac si priať? A ani konkurencia nebola v tých rokoch bohvieaká. Lenže viaceré reprízy a roky, ktoré od premiéry uplynuli odhalili namiesto talentu a nápadu iba remeslo a kalkuláciu. Ale aj tak dobre, že bol nakrútený. Potešil mnohých a niektorých aj opakovane. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Když Pepa (Pavel Nový) jde zavolat taxíka, položí sluchátko dříve, než se stačí dovolat. A i přesto taxík dorazí. (SONY_)
  • Na otázku, prečo si vo filme nezahral aj Satinského dlhoročný parťák Milan Lasica, Julo pohotovo odpovedal, že vyzerá veľmi odstrašujúco a deti by boli šokované. (krasomama)
  • Lyže Rossignol byly v 80. letech u nás vzácností, na natáčení je zapůjčil samotný produkční filmu Jan Balzer, manžel Elišky Balzerové. Když viděl, co z nich zbylo, hořce zaplakal. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama