Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebemenší chyba a bude po něm! Mrknutí, špatný pohyb, výpadek na zlomek vteřiny a formule l, kterou pilotuje, projede cílovou páskou smrti. Smělý závodník Bobby Deerfield proto pohřbí své city a zapomene na svou minulost. Dokud mu bezohledná a vášnivá žena, která také žije ve stínu smrti, neukáže, co všechno nabízí život za možnosti. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Zklamání - velké! Co to jako je? Ukázka toho, jak z úžasného námětu servat všechno to zajímavé a udělat z toho nudný, nic neříkající "doják"? Kam se poděla ta Lillian z knihy? Ta neuvěřitelně poetická a famózní postava, ze které sálá světlo na všechny strany a která okouzluje muže svým neodolatelným šarmem? Marthe Keller nejen že není nijak hezká, ona snad má jen jeden výraz v tom svém (nemůžu jinak) ksichtu! Tupé překvapení - nebo co to na diváka bez přestání zkouší. Proč vlastně umřela? Kdo ví. To režisérovi asi nepřišlo podstatné! Hlavně že ji Pacino mohl na smrtelné posteli držet 10 minut za ruku. Co se Pacina týče, je tím jediným dobrým na celém filmu (i když i on si mohl ušetřit místy až trapné pěvecké výstupy). Prostě nuda! Remarque se musí obracet v hrobě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebejt obsazeni tak nevim nevim. Pribeh je zbytecne rozvleklej a dlouhej a prakticky o nicem, az na par vydarenejch momentu ze zavodu a rozhovoru mezi Bobbym a Lillian. Ale je fakt, ze film je hodne smutnej a misty docela poutavej. Al Pacino hraje skvele, jen se zbytecne moc casto tvaril tak jako nijak. Podle me ho tady prekonava naprosto skvela Marthe Keller. Chybeli mi ve filmu nejaky vetsi emoce, Pacino jen tak zavodi, jen tak pozna Lillian, zacnou se stykat a pak umre a vsichni se chovaj, jako kdyby se vlasne nic nedelo, takze to pak mirne nudi. Ale pod 3* nepujdu, spis to jsou lepsi 3*. ()

Reklama

deepend 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, jo bulel jsem jak želva. Al Pacino zase mile překvapil, tady hraje závodníka Formule 1, který se vyhýbá jakékoliv zodpovědnosti a je tak trochu citově rezervovaný. Jenže pak se objeví ona - Lillian, žena která ho nepřestává udivovat a která zpřehází jeho dosavadní život naruby. Trochu to zavání červenou knihovnou, ale opak je pravdou, je to hlavně o tom, že člověk by si měl užívat každou vteřinu svého života... Největší zásluhu na tomto filmu mají AL PACINO A MARTHE KELLER, tak tohle si kdykoliv zopakuju.100% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Doják se skvělým Pacinem v hlavní roli. Rozhodně to není klasický romantický film, vlastně je tak jiný jak jen to jde. Seznámení a vůbec celý vývoj vztahu je tak neuvěřitelně divný, že to možná některý divák nesnese (moje mamča prohlásila, že cituji: "ta ženská je divná"), ale právě to mě pohltilo, stejně jako spousta drobností, které z celého snímku vystupují. - Klíček. Klíček. Klíček prosím. - Jede to bez klíčku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná chybička znamená koniec. V jedinom okamihu, v jedinom záblesku sa môžu preteky Formule 1 zmeniť v tanec so smrťou. Al Pacino ako odvážny pretekár vo filme Sydneyho Pollacka zabúda na svoju minulosť a svoje city. Avšak len do tej doby, než sa stretne s vášnivou ženou žijúci taktiež v tieni smrti, ktorá mu ešte len ukáže, ako plne a skutočne je možné život prežiť. Až do 90. rokov vyzeral tento motoršport úplne inak. Bezpečnosť F1 sa odvtedy podarilo razantne znížiť nárastom bezpečnostných opatrení na vozoch, okruhoch aj vo vybavení jazdcov. Dokážem si síce predstaviť, keby táto vec plynula rýchlejším tempom, ale toto je až veľmi uťahané a vlastne sa tam za celé dve hodiny nestane nič, čo by ma donútilo si tento zážitok zopakovať. Ono to asi nie je nejako zlé, ale rozvláčny spôsob rozprávania a celkom predvídateľný "dej" by možno fungoval tak 80 minút, rozhodne nie 120. Čakal som skôr dosť ukecanú vec, namiesto toho som vypočul priemerný počet dialógov, väčšinou ničím nezaujímavých a celkom dosť často sa tu nehovorí vôbec. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Pro film byly využity záběry z GP Španělska 1976. Havárie byly kašírované. (Robbi)
  • Al Pacino neuměl před natáčením řídit. (3DD!3)
  • K realizácii filmu sa spojili dvaja filmoví giganti Columbia Pictures a Warner Brothers, ktorí mali vyhliadnutého režiséra Francoisa Truffauta, ale ten mal svoje plány a odmietol. (classic)

Reklama

Reklama