Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to nápad, skvěle napsané postavy, poutavý a zamotaný děj, neskutečnou chemii mezi Lokim a Mobiem a nemá to trapné a dětské vtipy, které můžeme vidět ve všech ostatních projektech. Oproti první sérii mě Loki celkově bavil více. Můžou za to i nové postavy, které se ve druhé sérii "zabydlely" a skvěle sem zapadly. Ať už je to Ke Huy Quan nebo Jonathan Majors, který zde má více času než v první sérii (doufám že si své soukromé skandály hodně rychle vyřeší, neboť by Marvelu jeho působivé herectví chybělo). Vedle originální WandaVision se jedná o nejlepší MCU seriálový projekt. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„NEHREJ SI NA HRDINU. SEŠ PARCHANT. A SKVĚLEJ…“   Nejsložitější a ne moc zábavnej seriál. Strašlivě moc povídání s minimem vtipu i akce, ale zato se spoustou chaosu v uzavřeným prostoru – tedy v místnosti. O to veselejší to je, když ji (čirou náhodou) opustěj… Bavili mě poslední dva díly. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) McDonalds ve více než 100 zemích nabízí menu „As Featured In“ s „položkami“, které se objevili ve filmech nebo hudbě.  30. srpna 2023 na 3 dny předělal svoji restauraci v Brooklynu na retro z roku 1982, tak jak ji můžeme vidět v seriálu. 2.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You can't scale infinitely growing multiverse. It's like trying to divide by zero. It can't be done." ____________ Mindfuck finále první řady Lokiho nastavilo kvalitativní laťku hoodně vysoko, a u všech bohů hromu div se, strhující druhá řada onu laťku posouvá ihned o několik levelů výš. Druhá série Lokiho celkově je tak famózní především díky tomu, že krom samotného Lokiho s tváří Toma Hiddlestona a úhlavního nemesis Kanga [jehož se chopil fantastickej Jonathan Majors, ten chlap byl fakt perfektní castingová volba která si každou scénu právem krade pro sebe], využívá zejména (mainstreamem) neznámé postavy, přičemž třeba takový Ke Huy Quan byl absolutní trefa do černýho [pomyslný pomrknutí na oscarové Everything Everywhere All At Once nejde přehlídnout], o takovým sympaťáku Owenu Wilsonovi radši ani nemluvě. Jenže krom toho, že zde tvůrci fakt kreativně demonstrují, jak lze nápaditě ohýbat koncept multiversa, cestování časem a víceméně old-fashioned prvky vědecko-fantastického žánru [a byť můžou tyto prvky klasického sci-fi působit staromódně, tvůrci je dokážou fakt poutavě modernizovat pro současné publikum], Loki jakožto seriálový projekt naprosto exceluje svými production values, dramaturgií, prací s vyprávěním a existenciálními meta-přesahy [která vůbec nepůsobí nijak přímočaře, ba naopak neskutečně komplexně], pohlcujícím retro audiovizuálem, a poctivým řemeslem celkově v čele s precizní kamerovou choreografií, díky čemuž zcela beze srandy stírá pomyslnou hranici mezi seriálovým a filmovým formátem. Tvůrci tak ve výsledku dokázali na pomezí "pouhých" šesti epizod vystavět plnohodnotný a zcela funkční televizní blockbuster s dechberoucí katarzí, který zcela upřímně mnohdy připomíná ultimátní crossover Marvelu, seriálového Černobylu a Návratu do budoucnosti – kde akorát místo výbuchu jaderného reaktoru hrozí fakin zhroucení a "špagetizace" (podotýkám že jde o reálný vědecký termín) časoprostoru. Díky tomu Loki lehce strká celou čtvrtou fázi MCU do kapsy, tudíž má unikátní potenciál zaujmout i ty komiksovým fenoménem nepolíbené. A minimálně pro mě jde společně s Endgame o bezkonkurenční dosavadní peak a jen tak nepřekonatelný vrchol MCU (berouc v potaz jak všechny filmy, tak seriály). O to víc mě pak těší, že se tato multi-žánrová telenovela o Asgardském bohu lsti [kterýho jsem ještě před pár lety fakt neměl rád] setkala s obřím nadšením fanoušků a už teď se nemůžu dočkat na pokračování. Takže my tak jedině můžem děkovat Hulkovi, že se tehdá nevydal výtahem a šel radši po schodech... VERDIKT: 9,5 špaget z 10 (kdo viděl, pochopí) ... PS: zajímalo by mě jestli Toma Hiddlestona bolej záda z toho jak tahá celý MCU ;)) ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Loki se v rámci MCU seriálů vymyká naprosto vším. Zatímco jinde nemám moc důvěry v závěrečné epizody, tady jsem věděl, že to dopadne dobře. Vše dává smysl, vše má své vysvětlení a vše se zde zakončí na jedničku. Charakterové oblouky jsou emocionální a nikdo nepřijde nazbyt. Jednotlivé vztahy fungují organicky a vtahují vás do děje v každém dialogu. Vypíchnout se musí bravurní režie. Kompozice záběrů, (ne)střih jednotlivých scén či vizuální efekty doplněné o kulervoucí hudební podkres činí z Lokiho krásný úkaz, že to jde. Že je MCU schopno vyprodukovat kvalitní seriál, stoprocentně funkční a plný příběhových i režisérských nápadů, které u pomalu upadajícího univerza nemají obdoby. Naděje do budoucna? Jo, ale opatrně… nechceme se znovu spálit. Každopádně je Loki jednoznačně doporučeníhodný seriál. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Tato epizoda má stejný název jako první epizoda první série Velké poslání (2021). Tvůrci tento fakt odůvodnili tím, že se samotný příběh kompletně uzavřel. (HellFireFery)
  • Na úplném konci titulků zazní hláška: „You died! Insert your coin, loser,“ což odkazuje na konec hry v arkádové hře „Zaniac“. Tato hra je založena na stejnojmenném filmu, který natočil ve fiktivní časové lince X-5 (Rafael Casal), jenž hlášku také namluvil. (UhLee)
  • V této epizodě je k vidění mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama