Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sam Wilson aj Bucky Barnes sa vďaka víťazstvu Avengerov vrátili medzi živých, ich život však ani zďaleka nie je ideálny. Sam zisťuje, že jeho neprítomnosť znamenala pre rodinný podnik katastrofu. Okrem toho ho ťaží bremeno, ako naložiť s odkazom Steva Rogersa. Buckyho zatiaľ sužujú výčitky svedomia za to, čo urobil ako Winter Soldier. Je rozhodnutý odčiniť všetko zlo, ktoré napáchal. Zisťuje, že i keď mu iní možno odpustili, odpustiť sebe samému môže byť oveľa ťažšie... (ČSFD)

(více)

Recenze (68)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě nijak zvlášť nechytil, nebudu lhát. Na to, co se v něm naznačilo, bylo to takové...zvláštní. Možná kvůli rozděleným linkám. Ano, naznačení pěti let, ale hned konec. Prostě nuda. Asi to je tím, že akce byla pouze na straně Falcona a já se nikdy netajila tím, že ho jako postavu nijak extra nemusím. Možná kdyby se první díl nějak rozmělnil dál do děje :/ ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi až po zhlédnutí jsem si uvědomil, jak moc jsou Falcon a Winter Soldier zajímavé postavy. Bucky má fakt komplikovanou minulost, je bez rodiny, všude kam se podívá, samý šrám a pronásledují ho jeho ohavné činy. I Sam je zajímavý... První akční scéna byla parádní. Sice pak už to bylo pomalejší, ale nevadilo mi to. Já si to užil. ()

Reklama

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem pilot a stačilo mi to... za mě hnus! Kýble americkýho patosu a nekonečnýho žvanění, když už je akce, tak je to spíš parodie a vypadá to strašně přehnaně, že je to až k smíchu. Totálně nesmyslný dialogy o prdu a husto kruto přísný ksichty. No jako parodie možná, ale jinak se to moc nedá vydržet. Taky je tam na můj vkus moc černochů. Asi jsem už starej, ale tohle mě fakt nebaví... asi už nejsem cílovka. Jedna hvězda z nostalgie. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem až překvapený, jak komplexně se podařilo tvůrcům podat první epizodu. FaWS výborně reflektuje ekonomické dopady "probliku" na světový řád a pracuje zručně s charaktery Sama i Buckyho, kteří si procházejí svými vlastními osobními krizemi. Závěrečná katarze Buckyho uvedení je pro mě například naprosto skvostná. Uznávám, že jsem nad tím možná moc nepřemýšlel, ale směr, kterým se stočila mě předem opravdu nenapadl. Na prvních dvou seriálech MCU je tak vidět, že opravdu chtějí hlouběji vykreslit postavy, svět a detaily, na které ve filmech není čas - nebo na ně nikdo čas mít nechce, protože by to finančně nemuselo dopadnout úplně dobře. Zároveň je však pravda, že pokud se seriál bude dál držet v podobném duchu, možná ho čeká obdobná vlna nevole fanoušků jako v případě Endgame. Všechno není jen o akci... Nutno však dodat, že vizuálně se úvodní Falconovu sekvenci podařilo vyladit opravdu dokonale a choreograficky zábavně. Díky vysokému rozpočtu si troufám říct, že provedení nemá na seriálovém poli prakticky žádnou konkurenci. Záporná strana ještě mnoho nepředvedla, ale všechno má svůj čas. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ No do kelu! Asi dostávam alergiu na tvorbu od Marvelu. To myslia ako vážne? Úvod odpália veľko tonážnou akciou, za akú by sa nehanbil nijaký kino blockbuster ... ale tak bezducho naivnou, že to je ultra fest prehnané až trápne teatrálne. Potom nastúpi psycho analýza super hrdinov vracajúcich sa do normálneho života, vlečúcych si zo sebou aj neduhy z minulosti.... do života plného birokracije a nejakého možno súcitu, empatie, možno.... na záver to zabili s novým následovníkom ako že Captaina Americu, ako že paródia, už na čo je len toto dobré? /40%/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (15)

  • Skupina je v této epizodě označovaná jako Flag Smashers. Jedná se o odkaz na superzáporáckého fanatika Karla Morgenthaua (Flag-Smashera), který se pokouší vytvořit vládu jednoho světa násilnými útoky na symboly nacionalismu. Poprvé se objevil v sešitě „Captain America #312“. V komiksu vede protinacionalistickou teroristickou organizaci s názvem ULTIMATUM (The Underground Liberated Totally Integrated Mobile Army to Unite Mankind). (Kubaaa97)
  • Ve scéně odehrávající se ve Švýcarsku je jedno auto označeno „Sicherheitsdients“. Správný pravopis ale je „Sicherheitsdienst“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama