Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trailer popravdě navnadil na daleko více strhující snímek! Čekal jsem v tomto ohledu jednoduše podívanou, která se od začátku do konce nezastaví ani na minutu. Ale skutek utek! Neberte mě špatně, vůbec se nejedná o špatný film, ale....Sarah Paulson se do role matky hodila. Role přímo ušitá na míru! I Kiera Allen coby její dcera předvedla solidní výkon. Nejvíce mi utkvěla v hlavě scéna z nemocnice s tím povedeným plot twistem, ten jsem fakt nečekal. Jinak spíše průměrnější zážitek (aspoň ten konec za něco stál). Chaganty by se možná měl držet radši filmů na bázi Pátraní (tam se totiž pohybuje jako ryba ve vodě). Za mě dávám 6/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak zápletka není moc originální a popravdě by stačila i na jeden díl seriálu typu Bojíte se tmy, ale tenhle kousek je slušně natočený a dobře šlape hlavně díky výkonům dvou hlavních hereček. Obzvlášť Sarah Paulson (!spoiler!) v roli vyšinuté matky je fascinující - opravdu z ní máte nepříjemý pocit a rádi byste ji skopli ze schodů. Pamatuju si jí už z doby, kdy se objevila v American Horror Story a už tenkrát bylo vidět, že tahle dáma je něco extra. Sedm šedozelených prášků z deseti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Run jsem se hodně těšil a jsem spokojen, jediné co mě mrzí, že spousta zajímavých scén z traileru bylo ve filmu z neznámých důvodů vystřihnuto. Z těch letošních čistých Thrillerů však Run bezpochyby patří k tomu nejlepšímu. Celý film stojí na dvou ženských postavách, které hrají naprosto dokonale. Sarah Paulson s Toni Collette jsou snad jediné ženské herečky, které mám rád proto jak hrají a né proto jak vypadají a zde předvádí svůj typický Psycho mešuge výkon, který je víc než zneklidňující. Kiera Allen v roli dcery je také velmi uvěřitelná a především inteligentní. Líbilo se mi, že Run na nic moc nečeká a buduje nepříjemnou atmosféru už od začátku, je zde pár solidních zvratů a zajímavých nápadů, byl jsem neustále v napětí jak to celé dopadne a jsem spokojen i s rozuzlením. Aneesh Chaganty opět natočil slušný film. Bavil jsem se výborně. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno