Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Run pracuje s de facto stejnou premisou, jako seriálové Odhalení a i když je jasné, že srovnávat osmidílnou sérii s hodinu a půl dlouhým filmem není fér, nedokázal jsem se mu vyhnout. Díky tomu film do určité míry působí ne snad jako vyloženě slabý, ale pořád jenom odvar. Naštěstí Chaganty měl šťastnou ruku při castingu, přičemž se mu vyplatila jak sázka na jistotu v podobě Sarah Paulson, tak důvěra na neokoukanou tvář Kiery Allen. Poslední třetina si šla svou vlastní cestou a i když byla trochu překotná, bavila mě až do samotného konce. Dokázal bych si to představit maličko vypjatější, ale to na celkový slušný dojem nemělo zase takový vliv. 70% ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl The Act, nebo aspoň trošku zná skutečný příběh, kterým se tohle inspiruje, tak ho zvrat příliš nepřekvapí. Oceňuji tvůrce, že si tu pár věcí upravili podle svého a přidalo to trochu šťávy. Sarah Paulson je jako vždy skvělá a snímek na vás udělá docela i dojem. Jen nijak víc nezasáhne a neuvízne v paměti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé ako kšandy, až vôbec nevadí, že hapruje logika, ale keďže tu máme dve ženy, ktoré nie sú dvakrát pri zmysloch, tak sa niet čo čudovať. Jedna sa ale začne uvedomovať a predostiera tak divákovi pomerne hrôzostrašný príbeh vlastného života so svojou materou. Niežeby bol príbeh bohvieako originálny a hutný, ale keď ho začnete čítať ako všeobecnú metaforu o túžbe rodičov nevzdať sa vlastných detí v čase prechodu do dospelosti, tak sa javí ako chytrejší než na prvý thrillerový pohľad. Obe herečky sú perfektné a osobne by som sa zaobišiel aj bez úplne posledného momentu filmu. Práve viac k veci by mi prišlo, ak by šlo len o bežnú návštevu, kde sa otočili karty... ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že niekto neustrážil scenáristu, ktorému sa páčil Invisible man a Misery. Run má jednu zásadnú chybu. Nemá atmosféru, alebo inak "postrádá* mysteriózny nádych. Ten problém pramení v nešťastne zvolenom uvoľňovaní informácií. Kde vás na začiatku poteší, že film začína hneď a vy nemusíte v podstate moc dlho čakať, prepracuje sa od náznakov k faktom príliš rýchlo a vyplytvá tak všetky esá už v polovici stopáže. Tých "disturbing" scén tam je tým pádom žalostne málo. Predpokladám, že scenárista sa pozrel na svoju predlohu a zistil, že to čo napísal nestačí na celovečerný film a tak sa dámy a páni namiesto dôsledne budovanej a konzistentnej atmosféry dostávame k tuctovému a úplne zbytočnému zvratu. Ten bol pre mňa míľnikom, kedy ma prestal film zaujímať, postavy vo mne prestali vzbudzovať akékoľvek sympatie či odpor a v podstate to išlo už celé viac-menej do kopru až po úsmevný, no opäť absolútne tuctový záver ako z každého tretieho thrilleru. Škoda. Malo to potenciál a malo to ambíciu vrámci filmov s podobnou zápletkou rozobrať tému rodičovstva, práv a ochrany detí a tak podobne. Ale je to len napolifunkčnýpolotovar. Keď chcete vidieť fakt dobrý film tohoto rázu, pustite si Misery keď napadne sneh, alebo bude vonku fujavica. 3tiu hviezdičku dávam najmä z úcty k mladej herečke, ktorá je vážne ochrnutá a teda jej prekonávanie samej seba je na celom filme zrejme najpôsobivejšie. 2,5* P.S. Chaganty je omnoho schopnejší režisér, ako scenárista. Viď. Searching (forma víťazí nad obsahom) a tak isto aj tu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)

Reklama

Reklama