Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ať už to má jakékoli mouchy (scénář, animace některých pohybů...) tak jedno se tomu upřít nedá, je to zajímavé. Na rozdíl od některých ostatních já se nenudil a většina nápadů (o lidech ve stromovém světě mezi dvěma světy, bozích z mízy, mimozemšťanech a všech těch věcech, které se dohromady dají skloubit jen těžko) mi přišla prostě zajímavá. Navíc se mi i docela líbila hlavní hrdinka, což je také krůčkem k úspěchu. Takže i když to má své chyby, možná i spoustu chyb, tak na ně tentokrát kašlu a prostě jenom prohlásím, že to bylo zajímavé. 7/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, totálne zmätený príbeh (jednoznačná scenáristická nedoladenosť/nedokončenosť) a totálne lákavý vizuál. Čo z toho vyplýva v závere? Buď silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri hviezdy. Volím slabšie tri hviezdy, pretože aj po druhom zhliadnutí s odstupom 6 rokov od prvého, ma film celkom zaujal, ale zmätenosť ostala, takže nič nové som z filmu nedostal ani lepšie nepochopil... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Toto DVD jsem měl doma už hodně dlouho, dokonce na něm už byly zrnka prachu :-). Moc jsem od toho neočekával. Ale výsledek je takový, že se mi to skutečně i líbilo. Celý film mě připomíná video z nějaké PC hry. Příběh je sice nic moc, ale dá se skousnout. Co jiného taky očekávat o lidech, kteří žijí na stromech a řeší, že vysychá míza. Dávám „jenom“ tři hvězdy, ale přemýšlel jsem o čtyřech. Díky grafice a vizuálním efektům, bohužel ten příběh to sráží na tři, ale i tak to mohu doporučit všem, kteří tento trochu animák ještě neviděli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,593Tržby Celosvetovo $465,618║ Pokus o nejakú tu originálnu CGI animáciu by nebol až tak zlý, keby to v celku príbeho nevyznelo tak nudne teda do prázdna. Neviem ale keď sa do podobných projektov pustia v Európe v tomto prípade to boli Francúzi nedopadne to v celkovej úrovni lepšie než slabý priemer, veru našu tvorbu v tomto úseku rozprávok ešte čaká asi dosť dlhá cesta. /45%/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všichni stromoví lidé žijí jen s jedním cílem, zavděčit se bohům - celé dni sbírají stromovou mízu, kterou bohové vyžadují a modlí se. Ale Kaena je typická rebelka, má své sny - ráda by se podívala po světě, a třeba i zjistila co je za hranicemi její země za všudypřítomnou mlhou, případně co znamená ono "modré slunce" v jejich snech. Po hádce s velmistrem opravdu odchází, aby zjistila překvapivé věci. Vše nabírá obrátky, bohové se "zlobí" - dokáže Kaena zachránit svůj lid a případně získat znalosti prastaré civilizace ? ... Francouzi se nemohli smířit s úspěchy "kreslených" filmů Hollywoodu (Shrek apod) (možná lépe řečeno animovaných), a vrhli své síly také na animaci. Vznikl film, ne nepodobný (dle mně) Finalní Fantazii, krásně animovaný (i když ne tak dokonale jako výše zmíněné) o hrdince (hm), která zachrání celý svět (ehm), už tím, že je (jak typické). Není to špatné, jen musíte mít tento druh filmů alespoň trošku rádi (přesně jak u FF)... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)
  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)

Reklama

Reklama