Reklama

Reklama

Krvavé účty

  • Kanada A Score to Settle (více)
Trailer 1

Frankie Carver (Nicolas Cage) si odpykal devatenáct let ve vězení natvrdo. Ale když mu zjistí smrtelnou chorobu, dostává se na svobodu. Zbývá mu už jen málo času, přesto se zoufale pokouší usmířit se synem, jehož kdysi opustil, a zároveň naplánovat krvavou pomstu, najít svůj starý gang a vyřídit si to s bývalými kumpány, pěkně s jedním po druhém... Starý kriminálník Frank, který byl odsouzený k doživotí za vraždu muže baseballovou pálkou, je v důsledku svého zdravotního stavu propuštěn z vězení. Před vězením na něho čeká jeho syn Joey. Frank s Joeym si vezmou taxíka, který je odveze k jejich starému domu, kde Frank vykope tašku plnou peněz. Následně se Frank s Joeym ubytují v luxusním hotelu. Hned toho večera Frank uvidí v restauraci luxusní prostitutku Simone. Frank se s ní na radu svého syna seznámí a rovnou s ní prožije noc. Po té, co se se Simone rozejde, vyrazí za starými kumpány, aby se dozvěděl, kde se skrývá bývalý šéf místních gangsterů, Max, kvůli kterému Frank skončil v kriminále. Frank totiž na sebe za svého šéfa vzal vraždu. Frank vyhledá jednoho z kumpánů Maxe, muže, kterému se říká Q, a chce se od něj dozvědět, kde se má Max skrývat. Ten mu řekne, že Max dostal mrtvici a zemřel. Nicméně o několik hodin později má Frank nepříjemné setkání s Jimmym Drakem, jedním z bývalých Maxových kumpánů. Jimmy, od kterého chtěl Frank potvrzení, že Max zemřel, se prořekne, že Max žije. Pak mezi muži dojde k těžké rvačce, při které je Frank dost nepříjemně Jimmym zbit. Jimmy následně z místa uteče. To, že Max žije, potvrdí Frankovi další z bývalých Maxových mužů. Toho Frank zabije přímo v jeho podniku. Vychází najevo, že Joey se Frankovi pouze zdá, protože je už řadu let mrtvý. Frankovy realistické sny, ve kterých Joeyho zachraňuje, když se Joey předávkuje v jakémsi feťáckém brlohu, nejsou reálné. Frank vzpomíná, jak na sebe za Maxe vzal jeho vinu za vraždu výměnou za to, že se mu Max o syna postará. Jenže Max nechal zřejmě Joeyho doslova popravit (zastřelit). Frank s Joeym (sny) navštíví hřbitov, kde na hrobě divák zjistí, že Joey je skutečně Frankovým snem. Frank ze hřbitova zamíří k Simone, které dá obrovskou sumu peněz, a vypraví se vyřídit si účty s Maxem. Maxe najde v jednom z domů s pečovatelskou službou. Ke svému úžasu Frank zjistí, že Max je více než patnáct let v kómatu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta jedna je snad jen za to,že se jim na film povedlo sehnat těch pár dolarů.Protože sračka je to řádná.Děj o hovně,kde sice Cage nepodává tak hroznej a strnulej výkon jak v některejch jeho předešlejch filmech,ale jinak spíš nedokoukatelný(mě se to povedlo).A když sem to dokoukal,tak ten konec tomu dal korunu.Směju se ještě tedˇ.10%. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda je s odřenejma ušima, ale je tam. S první půlkou jsem usínal, ale jak došlo na druhou a nějaké ty zvraty, tak jsem se bavil. Dokonce jsem měl chvílemi i pocit, že soucítím s hlavní postavou. Námětem by se mohlo zdát, že jde o druhou Insomnii, ale nenechte se mýlit. Drama říznuté thrillerem a celkem dobrým Nicolasovým výkonem. Ps. Konečné rozuzlení se dá čekat od prvního výskytu záporné postavy, ale jinak ok. ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem tomu nerozuměl. Ale vůůbec!!! Cage po 19 letech vyjde z vězení, kde si vypěstoval spánkovou poruchu, kterou se snaží co nejvěrněji zahrát, což by mu asi šlo, protože on normální lidi už asi ani ztvárňovat nechce. Divák se tu pak v jeho podání potácí mezi iluzí a realitou, kde rozhodně nejde o žádnou oddechovku, jak píše uživatel Fifer. Podle mě je to spíš deprese jako prase. Je tu sice určitá linka vztahu mezi otcem kriminálníkem a synem feťákem, kteří se spolu téměž po 20 letech sbližují, což by bylo jistě zajímavé, kdyby se to neodehrávalo jen v halucinacích nevyspalého člověka. No, Nicolasi, jdi se konečně pořádně vyspat a prober se tam, kde jsi začínal, pořád na to máš, ale tudy cesta opravdu nevede. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V tomto případě to není výhradně o cestě za pomstou, ale i o snaze najít cestu k synovi a vyrovnání se s postupující nevyléčitelnou chorobou. To byla pro Cage šance ukázat, že dokáže zvládnout i dramatickou roli a povedlo se mu to tak napůl. V jedné chvíli výborný výkon, v té druhé nepřirozené šklebení a koulení očima. Samotná akce je plus mínus o ničem a omezuje se na pár výstřelů, ale nějaké výraznější běsnění jsem ani nečekal a nejspíš by se sem ani nehodilo. Celkově takový šedivý průměr, což tak nějak koresponduje s Cageovou kariérou posledních let. 50% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že se většina těch starých herců, kteří své nejslavnější období měli zejména v 90. letech, nám každý rok servírují jednu sračku za druhou. Už se v tom opravdu ztrácím, nepamatuji si, kdy naposledy přišel Cage, Willis, Seagal a jim podobní s pořádným kvalitním akčním béčkem. Tohle je opět jeden z těch průserů, kterých se ročně točí desítky. Děj jednak nezajímavý, jednak trochu rozpačitý, příběh děravý jak ementál, plný nelogických scén a co se týká těch akčnějších scén, opravdu velký špatný, velký špatný. Co film zachraňuje a díky čemu si ode mě zaslouží alespoň nějaké hodnocení, je výkon hlavní postavy v podání Nicolase Cage. Jde vidět, že ač se na něm zub času neúprosně podepisuje, svůj herecký talent a um pořád zvládá dokonale. Škoda jen, že nemá moc šťastnou ruku při výběru rolí a objevuje se pouze v takových nízkorozpočtových hovadinách. 2/10. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama