Reklama

Reklama

Než skončí léto

  • Austrálie Babyteeth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Život je krásny aj preto, že sa nedá naplánovať. Keď sa šestnásťročná Milla zamiluje do problémového Mosesa, je to pre jej rodičov nočná mora. Prvé stretnutie s láskou ale prebúdza v chorej Mille novú chuť do života a jej energia a túžba objavovať otočí celú rodinu hore nohami. Milla začne svojmu prekvapenému okoliu ukazovať, ako prežiť každú minútu naplno. Tradičné pravidlá a morálne poučky letia do koša a rodičia sa rozhodnú dať veciam voľný priebeh. (ASFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tých filmov o zomierajúcich teenageroch je nejak už veľa. Čím chce byť tento iný? Že tu máme mamu na práškoch a priateľa nejakého zblúdilého pankáča tiež na fete? Niekedy sa dejom vinie podivne vybraná hudba a okrem fantastickej Smetanovej Vltavy a občasného vŕzgania na husliach tu bola skoro vždy nejaká alternatívna scéna, ktorá ma vyrušovala. A z tej vankúšovej scény mi prišlo úprimne nevoľno. Vlastne z celého toho záveru. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Složili se. Na hody slunce, ódu na cenné chvíle. Australská krása, která má cit impresionistických melodií intimit. Sakra sílu rozvlnit "baladu" oceánu rajskou melancholií, než... dáma s černou broží do toho rána, ruku na srdce, na lože, do interiéru s jehlicemi, položí. Na bledulku vonnou, s modrou vlásenkou. Věnec nebes, s bílými ocúny. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Byla jsem rozhodnutá, že film ohodnotím jako výborný-čtyřhvězdičkový, ale na pláži se stalo cosi nezapomenutelného, silného, definitivního a to něco mě rozsekalo. Jako když roky hledáš jeden dílek pětitisícové skládačky a najednou ho máš a nalepíš na prázdné místo. Australané natočili velmi zvláštní film, který pokládám za krásný. Trochu divný, komorní, senzačně obsazený, který po zásluze oslovil mnoho diváků. Pěkné. Toby Wallace- skvělý. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu snímek NEŽ SKONČÍ LÉTO důsledně následuje vzorec festivalového indie dojáku, na druhou stranu - jak vysvětluji i v textu na Poznámkách -, s jeho konvencemi si překvapivě inovativními způsoby pohrává. Až do úplného závěru například posouvá vyprávěcí těžiště a namísto osvobozující síly lehkých drog preferuje osvobozující sílu detoxu. Upřímně řečeno, za sebe bych ocenil, kdyby tento vzorec spíše překračoval, než řádil čistě v jeho mantinelech, nicméně v současném distribučním suchu může film NEŽ SKONČÍ LÉTO pro mnohé diváky představovat lákavou příležitost si na něco zajít do kina. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Usměvavá a bezprostřední Milla toho musí ještě tolik stihnout Než skončí léto. Nikdo to neřekne úplně otevřeně, nicméně všichni podvědomě tuší, že tahle svým způsobem okouzlující dívka tady s nimi už moc dlouho nebude. Divoce hltá život plnými doušky, nemůže se nabažit tolika pestrých vůní, barev a chutí. Neboť zakoušená bolest dává znamení, jak málo času jí zbývá, než se stane součástí nebe. (85%) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • V některých záběrech si můžeme všimnout tetování na Mosesově hlavě „11-11-96“, což je skutečné datum narození herce Tobyho Wallace. (ssscream)
  • Ústřední píseň „Come Meh Way“, kterou Milla (Eliza Scanlen) poslouchá ve sluchátkách a tančí na ni, pochází od americké zpěvačky a houslistky Brittney Denise Parks. Tato umělkyně je známá pod uměleckým jménem Sudan Archives. (Marsik)

Reklama

Reklama