Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnellyová) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skellyová). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (2)

Viktoriánky (2021) 

Už od první epizody mě svým světem dokázal Whedon zaujmout. Přestože je v seriálu převážně ženské obsazení, nešlo si nevzpomenout na postavy z Firefly. Postava Amalie jakoby kopírovala kapitána lodi, bývalého vojáka, který nikdy nejde daleko pro ránu a spíš než etikou, se řídí srdcem. Máme tady i křehkou, ale velmi schopnou mechaničku, vynálezkyni, také postavu která je napůl blázen...nebo taky ne... . Tím neříkám, že se Whedon vykrádá, ale spíš že se ve Viktoriánkách vrátil k tomu, čím si získal spoustu fandů. Takový potenciál tento seriál ale nemá. S každou další epizodou totiž ubývá zábavy a zvolňuje tempo, což vyvrcholí v šesté epizodě, kdy tvůrci přehodili výhybku a vybalili na diváka půlhodinku čistého sci-fi. Mě osobně se tím vůbec nezavděčili, protože bych si vystačil pouze s tím intrikařením ve fantasy kabátku. Přesto se na další řadu podívám. Už jen protože mě zajímá, jak moc se dá tak slibně rozjetý seriál pokazit, resp. jestli se to stane. ()

Dotknutí (2021) (E01) 

Včera jsem se dodíval na Čas čarodějnic a byl jsem otrávený. Doufal jsem, že to bude moderně pojatá nebo aspoň originální fantasy, podobně jako nedávné Světlo a stíny, ale byl to velký červenoknihovnický omyl. Očekávání kvalitní fantasy naštěstí naplnil pilot Viktoriánek. A pak že to nejde...udělat seriál o ženách, jehož tvůrcem je muž. Dobrý casting, fajn vizuál, postavy se zatím profilují zajímavě...jsem spokojený. Whedon mi většinou svých projektů sedí, je schopen napsat solidní dialogy a hlavně svou vizi umí prodat atraktivním, ale nevtíravým způsobem. Svět plný dotknutých - lidí se schopnostmi, tak zdařile konkuruje klasickým komixovým příběhům. ()

Reklama

Reklama