Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Merkin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starší díly se mně zdály vypracovanější a napínavější. Chybí mi postavy jako slečna Lemonová, detektiv Hastings a inspektor Web a Poirotův byt( v půvabém moderním domě). Nové epizody sice stále mají poutavý a originální příběh, ale spíše připomínají slečnu Marplovou-různí detektivové, cestování po Anglii a Doktora House-náhlé osvícení a vyřešení zápletky. Navíc se mi zdá, že leckdy je dobrý námět přímo zahozen, lecos se dá odhadnout, ztrácí se moment překvapení. Každopádně, kdybych měla hodnotit celkově, pak jsou všechny příběhy o Poirotovi vysoce kvalitní a jako takové si zaslouží 5 hvězd, já zde mluvím pouze o jedné z epizod a jak se říká-výjimka potvrzuje pravidlo:) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Poirot měl pravdu: O Hallowinu se nemají vykládat děsivé příběhy, ale mají se zapálit svíčky za mrtvé. " Další nevšední příběh. Každý díl je jiný a to mě baví. Tento byl přinejmenším podivný. Tolik smrti. Opravdová jatka, horor. Fantazie pracuje. Určitě nenudil i když měl delší stopáž. Málem mě od samotného přemýšlení málem praskla hlava :) V tomto díle nechybí Poirotovo sebe obdivování úsměvným způsobem. Ubírám za tento svátek, cítila jsem jak je to na sílu a na efekt strašidelné. (Misionářská práce: farář a Poirot rozhovor: před časem jsem navštívil Československo a navázal spojení s několika farnostmi mnoho rodin toužilo po tom aby jejich dcery čekal lepší život zde v Anglii, Olga byla jednou z nich.) ()

Reklama

jaki96 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další příběh Agathy Christie, jenž se odehrává v době Halloweenu, nabídl opět skvělou podívanou. David Suchet v roli slavného detektiva Hercula Poirota předvedl herecký výkon na vysoké úrovni, mimochodem právě v tomto příběhu zasáhl výjimečně proti vrahovi i fyzicky, čímž se dostávám do chvíle, která byla asi nejvíce napínavá. Zapomenout nemůžu ani na kvalitní režii, jež byla svěřena Charlesu Palmerovi, který už má na svém kontě pár adaptací příběhů Agathy Christie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to má být! Vrah má zabíjet i malé nevinné fakany a to nejlépe tak, že jim do chřtánu jako vepříkům narve jablíčko a hlavinku chvilku podrží pod vodou. A když k něčemu podobnému dojde, tak Hercule nelení a opět se jako host přisere k nějakým zbohatlíkům, aby jim dával rady ohledně života a při každé další vraždě zmínil pranostiku (třeba tu s tím štírem). Vrah byl dopaden, Hercule nebyl zabit a ta spisovatelka získala další podněty pro svou budoucí brakovou tvorbu! 93% ()

Klariska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé, co jsem viděla mého miláčka Poirota v původním znění...nic proti perfektnímu dabingu dříve Petra Kostky, nyní Jaroslava Meduny, ale až teďka jsem docenila celou genialitu Davida Sucheta...předtím to byl perfektní představitel, dokonalý herec, ale teď..od teďka je opravdovým Herculem Poirotem;o) všechna jeho gesta, pohyby, dokonalá sebekontrola, mimika obličeje..to vše dokreslil jeho opravdu skvěle vysledovaný přízvuk a "neaglicky" znějící angličtina..takže já opravdu před tímhle dokonalým a skvělým hercem smekám...všechna čest! A k filmu: skvěle vykreslená, mrazivá, halloweenská atmosféra.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Mladá opatrovateľka Olga, jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové, která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)

Reklama

Reklama